Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sergiu Bîlcea și-a prezentat bilanțul la sfârşitul mandatului de vicepreşedinte al CJA

Sergiu Bîlcea și-a prezentat bilanțul la sfârşitul mandatului de vicepreşedinte al CJA
Comentează 0

Mandatul Consiliului Judeţean 2016 – 2020 se încheie săptămâna aceasta. Vicepreşedintele Sergiu Bîlcea a prezentat ideile principale ale ultimilor patru ani. „Este un final frumos de mandat la Consiliul Judeţean Arad, astăzi când am făcut încă un pas pentru realizarea centurii de Sud-Est a Aradului, lucrarea care va fi realizată din fonduri europene. Este genul de proiect pentru care merită să faci administraţie, care arată că nu ai trecut degeaba prin funcţii publice: rezolvă problemele de trafic, aduce aproape 50 de milioane de euro pentru dezvoltare, înseamnă şi sprijin pentru economie, locuri de muncă. Când se închie o etapă, mie îmi place să văd în primul rând un nou început, alte provocări. Totuşi, este momentul să vorbim despre realizări – cred că atitudinea noastră, dorinţa de a construi împreună, de a aduce investiţii din toate sursele de finanţare posibile este realizarea cea mai mare. Cifrele arată bine: avem peste 444 km de drumuri judeţene reabilitate sau în lucru, 24 şantiere deschise şi 40 de covoare asfaltice. Suma totală investită este de 805 milioane de lei, din care mai mult de jumătate fonduri europene. În aceşti patru ani, am derulat cel mai mare proiect de investiţii în drumurile judeţene după Revoluţia din 1989. Ştiu că sunt şi probleme, întotdeauna vor fi, când muncim. Importantă este însă relaţia de încredere pe care am stabilit-o cu arădenii, sprijinul pe care l-am primit de fiecare dată pentru proiectele propuse pentru dezvoltarea Aradului.

Am vorbit de foarte multe ori despre cifre, fonduri, investiţii, asfalt, poduri, dar în realitate a fost de fiecare dată vorba despre oameni. Investiţiile noastre leagă oamenii, comunităţile, au scopul de a ajuta în final la o viaţă mai bună pentru arădeni, o economie prosperă, siguranţă. Cea mai mare satisfacţie este când vezi oameni mulţumiţi, la finalul unei investiţii, când praful şi noroaiele şantierelor, timpul petrecut în trafic sunt uitate şi avem o lucrare recepţionată. Noi am câştigat alegerile pentru că am ştiut agenda cetăţenilor, am răspuns solicitărilor acestora. Nu perfect, dar ne-am străduit şi asta s-a văzut. În timp ce alţii au arătat problemele, noi am venit cu soluţiile, asta a făcut şi face diferenţa.

Acum patru ani, am venit în Consiliul Judeţean cu experienţa din mediul privat. Aveam mai bine de 10 ani experienţă în propria firmă, pe care am dezvoltat-o de la zero şi mi-am propus să aduc în administraţia locală ce este mai bun în economia de piaţă: iniţiativa şi munca, strategia câştigătoare, eficienţa. M-am lovit aici de cu totul şi cu totul alte probleme: birocraţia şi ritmul lent, piedicile de tot felul, legile proaste. Am găsit însă o echipă care a vrut să îşi asume obiective îndrăzneţe şi cred că am făcut o treabă bună. Pentru mine urmează un alt drum, dar experienţa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean m-a ajutat să învăţ multe lucruri. Cred că avem nevoie de o reformă a instituţiilor, a statului care să permită administraţiei locale şi centrale să lucreze mai repede şi mai bine. Am să duc cu mine mai departe o idee clară: construim împreună. Cred că dezvoltarea României, dezvoltarea Aradului sunt importante. Aradul trebuie respectat, proiectele noastre de dezvoltare trebuie să primească sprijin din partea Parlamentului, din partea Guvernului. Banii munciţi aici trebuie să rămână la Arad, pentru asta avem nevoie de sprijin la Bucureşti. De aceea, trebuie să mergem până la capăt, să obţinem la Bucureşti sprijinul de care Aradul are nevoie pentru a continua să crească”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite