Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sediul Serviciului de Medicină Legală, estimat la peste 30 de milioane lei

Sediul Serviciului de Medicină Legală, estimat la peste 30 de milioane lei
Comentează 0

Consilierii județeni au aprobat noii indicatori tehnico-economici ai Serviciului Clinic Județean de Medicină Legală. 

„Am actualizat costurile estimative necesare pentru amenajarea sediului Serviciului clinic de Medicină Legală, serviciu care, în prezent, funcționează în condiții inadecvate. El nu are o sală proprie de autopsie dotată corespunzător și implicit asigură minimul de protecție a personalului. Prin realizarea obiectivului de investiții preconizat, se va asigura un spațiu modern și eficient, bine dotat, corespunzător desfășurării activității medico-legale. De asemenea, se va pune în valoare imobilul (clădire și teren), situat în municipiul Arad, str. Vincențiu Babeș nr. 11-13, în prezent neutilizat, și se va executa un corp nou cu destinația ”Prosectură”, care să corespundă noilor standarde”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

Ca urmare a oportunităților de finanțare, Consiliul Județean Arad a depus solicitare la Compania Națională de Investiții, iar proiectul se află înregistrat pe lista sinteză. Luna trecută, CNI a solicitat actualizarea valorii investiției, ținând cont de impactul economic asupra prețurilor la materialele de construcții, instalații, echipamente și dotări, și actualizarea cursului valutar – euro, astfel încât să fie asigurate toate condițiile, inclusiv cele financiare, în vederea execuției și punerea în funcțiune a obiectivului.

Conform noilor indicatori, valoarea totală a investiției devine 30.661.772,00 lei cu TVA inclus, din care valoarea finanțată prin C.N.I. este de 29.391.012,00 lei cu TVA, iar valoarea privind cofinanțarea din bugetul Județului Arad devine 1.270.760,00 lei cu TVA.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite