Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şedinţă de urgenţă, astăzi, la PSD, după ce Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare

PSD se reuneşte, astăzi, în şedinţă, la Parlament, la ora 16.00, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Liderii partidului vor decide în cadrul CexN ce vor face în continuare şi care va fi soarta PSD. 

Şedinţă de urgenţă, astăzi, la PSD, după ce Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare
Comentează 0

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, în dosarul "Bombonica": 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu, şi achitare pentru acuzaţia de fals. Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, scapă de închisoare, fiind sancţionată doar cu amendă de 1.000 de lei.

Totodată, alţi nouă oameni au primit deja condamnări la închisoare cu executare sau suspendare. Decizia este dată de Curtea Supremă, în prima instanță, după ce a amânat, deja, de două ori, verdictul. Așadar, decizia nu este definitivă. DNA a cerut ca liderul social-democraţilor să primească şapte ani şi jumătate de detenţie, în timp ce Liviu Dragnea miza pe achitare.

DNA a cerut 7 ani de închisoare. Dragnea spera la achitare

"DNA pentru mine vrea pe viaţă. Pentru mine şi alţi lideri politici. Am afirmat cu tărie nevinovăţia mea, am solicitat achitarea şi am mai spus că eu muncesc în folosul comunităţii de peste 20 de ani de zile", spunea, pe 15 mai, Liviu Dragnea. Procurorii DNA au altă variantă în ceea ce privește soarta lui Liviu Dragnea. Anchetatorii au cerut șapte ani și jumătate de închisoare.

Sentința, dată de judecătorii care l-au achitat pe Tăriceanu

Completul care judeca dosarul lui Dragnea este format din trei judecatori: Stefan Pistol (presedinte), Geanina Arghir si Constantin Epure. Cazul este in faza de fond a procesului, iar decizia pe care o vor da magistratii poate fi contestata la Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte. Procesul angajarilor fictive la DGASPC Teleorman este pe rolul Inaltei Curti din 15 iulie 2016 si a avut 15 termene de judecata. Inalta Curte a amanat de doua ori pronuntarea in acest caz.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite