Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a Spitalului Județean Arad își reia activitatea

Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a Spitalului Județean  Arad își reia activitatea
Comentează 1

Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad își reia activitatea după mai bine de un an de zile! La începutul pandemiei în martie 2020 secția a fost transformată inițial în secție pentru pacienții suspecți de infecție cu virusul SARS CoV-2 iar mai apoi în secție COVID-19.

”În contextul scăderii numărului de pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 și internați pe secțiile COVID-19 ale spitalului am decis să  revenim la structura inițială și să redeschidem Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, care este una dintre secțiile cu adresabilitate ridicată. Ne bucurăm că de astăzi putem oferi, din nou, servicii de recuperare pentru cetățenii care necesită acest tip de proceduri medicale”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar S.C.J.U. Arad. 

La începutul pandemiei au avut loc lucrări de reabilitare și de dotare a paturilor cu prize de oxigen.

”După un an greu, marcat de pandemia COVID-19 astăzi redeschidem porțile Secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie. Înainte de reluarea activității secția a fost dezinfectată și au avut loc lucrări de igienizare. De astăzi îi așteptăm cu drag, pe toți arădenii care necesită servicii în vederea recuperării medicale cu privire la patologia neuromioartrokinetică, patologie care actualmente are un impact major asupra calității vieții. Baza de tratament este dotată cu aparatură performantă, inovativă, parte din ea cumpărată chiar înainte de pandemie”, a declarat dr. Laura Nicolescu, medic șef Secție Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.

Președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca a declarat referitor la redeschiderea secției - ”Mă bucur că după un an și trei luni Secția Clinică de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie se redeschide, iar cetățenii vor putea beneficia de recuperare medicală. O altă veste bună este că în prezent avem un număr redus de pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2, iar astăzi, cu mici excepții, pe secțiile din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt tratați și vindecați pacienți cu alte afecțiuni medicale. Avem aparatura și dotările necesare pe fiecare secție și îmi doresc ca pacienții să vină cu încredere și să se folosească de acestea.”

            Pacienții internați astăzi, care necesită recuperare medicală, au participat deja la primele ședințe de tratament. 

 

 

 

Galerie foto (51)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide