Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Secția Clinică Gastroenterologie va fi dotată anul acesta cu un sistem de videoendoscopie digestivă în valoare de 178.000 de lei

Secția Clinică Gastroenterologie va fi dotată anul acesta cu un sistem de videoendoscopie digestivă în valoare de 178.000 de lei
Comentează 0

După ce Consiliul Județean Arad a cumpărat anul trecut, pentru Secția Clinică Gastroenteroogie un videocolonoscop și un videogastroscop ambele în valoare de 180.000 de lei, anul acesta, s-au alocat fonduri pentru achiziționarea unui sistem de videoendoscopie digestivă, estimat la 178.000 de lei.

Aparatele achiziționate anul trecut sunt deosebit de importante în diagnosticarea pacientului care ajunge pe secție.

”Aparatele pe care le avem în dotare sunt de un real folos pentru secția noastră, ajutându-ne să diagnosticăm și mai apoi să tratăm pacientul. De menționat este faptul că, datorită celor două aparate putem depista, în fază incipientă cancerul de colon respectiv cancerul gastric. Sistemul de videoendoscopie digestivă va completa aparatura existentă și va fi utilă atât pentru diagnosticare dar și în scop terapeutic, deoarece în timpul endoscopiei se pot realiza unele manevre pentru stoparea unor sângerări sau pentru extragerea de polipi ori corpi străini”, a explicat prof.univ.dr. Eftimie Miuțescu, medic șef Secție Clinică Gastroenterologie. 

Secția Clinică Gastroenterologie oferă pacienților servicii medicale în regim de spitalizare continuă, servicii în regim de spitalizare de zi dar și consult de specialitate în regim de ambulatoriu. 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite