Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Secretele Vaticanului: Biblia copiată după alte scrieri străvechi

În anul 1947, au fost descoperite manuscrisele de la Marea Moartă, de către doi ciobani. Erau ascunse într-o grotă, din apropierea mării. S-a spus că este o descoperire remarcabilă în ceea ce privește existența lui Christos și a activității sale. O descoperire fundamentală pentru creștinism.
 

Secretele Vaticanului: Biblia copiată după alte scrieri străvechi
Comentează 0

Manuscrisele au fost pentru public un mare mister, pentru că, autoritățile nu au făcut publice informațiile despre conținutul acestora. La început, au avut acces la aceste documente, care au fost duse la Biblioteca din Ierusalim, numai preoții iezuiți și dominicani.

După anul 1947, au mai fost descoperite și alte documente, în aceeași zonă, care au fost analizate și date spre traducere. În anul 1980, pentru că accesul la documente era restricționat, s-a produs un mare scandal, cercetătorii cerând cu insistență accesul la aceste manuscrise.

În anul 1991, o revistă teologică publică aceste texte. Specialiștii constată că, traducerea textelor s-a făcut trunchiată și că ceva se ascunde. Profesorul Eisenman, în urma studierii acestor manuscrise a făcut o declarație uluitoare. Creștinismul a apărut ca urmare a unei mișcări sectare, împotriva injustiției și a ordinei stabilite. Textele au fost scrise de către Essenieni, un grup sectar.

Zona în care au fost descoperite manuscrisele era locuită de acest grup sectar, iar perioada în care textele au fost ascunse în grote este în jurul anului 70 e.n., când Ierusalimul a fost cucerit de către romani.

Essenienii erau o sectă formată numai din bărbați, erau vegetarieni și duceau o viață austeră. În anul 1992, în Franța, este publicată cartea Biblia confiscată în care se spune că, din ordinul Vaticanului,aceste texte au fost ținute secret zeci de ani.

Această ipoteză se bazează pe faptul că, textele au fost ascunse zeci de ani, înainte de a fi publicate. La documentele oficiale a avut acces un număr restrâns de preoți, cei iezuiți și dominicani, iar traducerea este trunchiată și parțială.

Preoții iezuiți care au făcut traducerea erau angajați ai Vaticanului și din această cauză, au prezentat opiniei publice o variantă a textelor care să nu deranjeze Biserica. Traducerea textelor nu ar fi fost conformă cu realitatea. Textele conțineau idei împotriva dogmelor bisericești, erau un protest împotriva a ceea ce însemna credință și supunere asupra unor reguli impuse.

O altă problemă pe care oamenii de știință au ridicat-o este cea legată de faptul că Vechiul Testament conține texte din aceste manuscrise. Cum a fost posibil acest lucru, dacă manuscrisele au fost descoperite în anul 1947?

Există o similitudine frapantă între aceste texte, scrise cu o sută de ani înainte de nașterea lui Christos și ceea ce a spus Christos și a fost redat în Biblie. Christos a recitat populației aceste texte, spun specialiștii. Este o acuzație gravă, care dacă ar fi adevărată ar duce la prăbușirea Bisericii.

Un mister la care Vaticanul nu a dat un răspuns, amplificând supozițiile și ipotezele. Rămân câteva întrebări fără răspuns. Creștinismul își are originea în textele scrise de Essenieni, care erau o sectă?

Cum se poate explica similitudinea textelor dintre manuscrisele de la Marea Moartă și Vechiul Testament? Este adevărată ipoteza conform căreia Christos nu a existat? De ce Vaticanul nu a lămurit aceste lucruri?

sursa: efemeride.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite