Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Concert de operă extraordinar la casa de cultură din Sebiș

Orașul Sebiș a fost de curând gazda unui eveniment cultural de excepție, pentru că în urmă cu putin timp la Casa de Cultură din oraș a avut loc un Concert extraordinar de operă, un concert care a sensibilizat foarte mult publicul sebișan și nu numai.... Acest spectacol a avut loc datorită inițiativei domnului Geani Brad (un sebișan de origine), cu sprijinul Primăriei Sebiș și a Consiliului local Sebiș, precum și a domnului Raul Ghiran, care a asigurat sonorizarea.

Concert de operă extraordinar la casa de cultură din Sebiș
Comentează 0

Iată că Sebișul este din nou orașul cu cele mai frumoase evenimente culturale din județ, datorită faptului că administrația locală are o mare deschidere spre cultură și frumos, astfel că și în acest an la Sebiș au avut loc o serie de evenimente culturale de excepție. Concertul a fost susținut de câțiva cântăreți renumiți de operă, printre care și domnul Geani Brad, domnul Gelu Dobre, care își are rădăcinile la Buteni, Iulia Merca, solistă a Operei din Cluj-Napoca, absolventă a academiei Gheorghe Dima din Cluj, tenoristul Sergiu Coltan și Bianca Murariu, o pianistă de excepție. Aceștia au susținut un frumos program de operă, ridicând de multe ori publicul în picioare în ropot de aplauze. Printre piesele interpretate s-au numărat următoarele... Bagă doamne luna-n nor (Sergiu Coltan), Codrule codruțule (Geani Brad), Dragu mi-i mândro de tine (Sergiu Coltan și Iulia Merca), Of inimioară (Iulia Merca), Te voi răpi la noapte (Sergiu Coltan), Cîntec haiducesc (Geani Brad și Gelu Dobre), La ci darem la mano (Iulia Merca și Gelu Dobre), Toreador și Il barbiere (Geani Brad), Don Carlo (Geani Brad și Gelu Dobre), precum și binecunoscută piesă ,,O sole mio,,. Publicul a fost destul de numeros, sala casei de cultură fiind aproape plină și acest lucru este de bun augur pentru oraș, semn că locuitorii Sebișului și nu numai apreciază acest gen de muzică, incurajând administrația locală și conducerea casei de cultură din Sebiș să organizeze și pe viitor astfel de evenimente frumoase.

Este de apreciat inițiativa domnului Geani Brad pentru faptul că nu și-a uitat orașul natal și iată că alături de dânsul au concertat și alți colegi din țară pe scena sebișană. Ce poate fi mai frumos pentru un solist de operă decât să ia parte la un concert pe scena orașului unde s-a născut și a crescut. Administrația locală, precum și consiliul local Sebiș mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui concert dar și publicului care a luat parte la eveniment, iar prin acest lucru sebișenii au demonstrat încă odată că știu să aprecieze frumosul.

Galerie foto (128)

Articole asemanatoare