Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se-ntorc legendele UTA-ei în sicrie

Se-ntorc legendele UTA-ei în sicrie
Comentează 1

Groparii cimitirului Eternitatea, ne-au spus când ne-au văzut astăzi în cimitir, adunați de Gyuri Vaczi, că în mormintele legendelor UTA-ei ( Petcsovszky, Coco Dumitrescu, Zoltan Farmati, Radin Dușan, Marin Sinescu, Puiu Tăucean, Otto Dembroszky, Ștefan Gal, Gyuri Vaczi senior) se aud ușoare zgomote.
Noi cei vii, Domide, Biro, Popovici, Dusan jr., Sima, Axente,Mihai Jivan, Marcel Vida, Cura , Metzcas, Gyuri Vaczi jr., Ioan Igna, Emeric Dembroschi , Marcel Pușcaș Mihai Szucs, Marta , soția lui Marin Sinescu, Todor Gherle, ne-am speriat, întrebându-ne dacă e adevărat sau nu.
Normal că e de domeniul fantasticului, dar nici de mirare nu ar fi fost dacă foști fotbaliști ai Aradului se întorceau în morminte , simțind vria în care se află actuala UTA. Petrecând câteva minute de reculegere alături de coroanele depuse, la fiecare mormânt al idolilor arădenilor iubitori de fotbal, parcă am simțit rugămintea lor de a avea grijă de UTA de astăzi, de brandul de Campioană a Provinciei. 
În tremurul vocii lui Gyuri Vaczi , în privirile celor din fața mormintelor se putea citi dorința, dar și neputința de a mai face ceva. Doar aceste întâlniri de suflet pe care Gyuri le organizează periodic mai pot ține amintirile treze și la care participanții se vor rări, echilibrând proporția cu cei din Eternitatea și Pomenirea. Urmează în decembrie alt pelerinaj la Pomenirea, unde G. Brosovszky și Alexandru Dan ne așteaptă cu alte rugăminți de a avea grijă de UTA.
Dumnezeu să-i odihnească!

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite