Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se mai gândește oare cineva și la ”Sufletele noastre ...?”

Se mai gândește oare cineva și la ”Sufletele noastre ...?”
Comentează 2

Sub umbra acestei întrebări psihanalitice își așează artista Gyongyi Pasztor Fodorean expoziția de tapiserie, broderie și colaj textil și care a fost vernisată în seara de marți, 5 Aprilie, în cocheta Galerie ALFA, în prezența unui select public arădean.

Sensul lucrărilor expuse pe simezele galeriei a fost descifrat pentru noi, profanii, de către Ioan Kett-Groza, el însuși un pictor și profesor de artă subtil, un nume de referință în cadrul Filialei Arad a Uniunii Artiștilor Plastici din România și nu numai.

”Privesc cu încântare lucrările artistei și îmi plac. De ce îmi plac? Pentru că îmi ating plăcut privirea, interesante modalități de exprimare depășind tapiseria clasică, poate deoarece folosește nu numai firele de lână, ci amestecă cu îndemânarea unui orfevrar bucăți de material textil, ațe, sfori, frânturi de draperii, broderii, etc. creând din ele un tot unitar, plăcut vederii. Spații în care apar semne care marchează ideea, obligându-ne să descifrăm spusul. Nu sunt doar niște suprafețe pur decorative, ci reprezintă etalarea framântărilor artistei, trecute prin filtrul ei afectiv”, ne-a asigurat ochiul experimentat al lui Ioan Kett-Groza.

 

Sara N. Dan

Galerie foto (29)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite