Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se împlinesc trei săptămâni de la ,,minerida'' Jandarmeriei. Nicio demisie

Se împlinesc trei săptămâni de la intervenţia violentă a jandandarmilor la protestul din 10 august. 763 de oameni au depus plângeri la Parchet. Niciun oficial nu şi-a dat demisia.

Se împlinesc trei săptămâni de la ,,minerida'' Jandarmeriei. Nicio demisie
Comentează 0

Numărul plângerilor privind intervenția jandarmilor la protestul anti-PSD al Diasporei din 10 august a ajuns la 763, a anunțat, joi, Parchetul General.

”În urma activităților desfășurate până astăzi, 30 august 2018, în cauza aflată pe rolul Secției parchetelor militare având ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestației din Piața Victoriei din București, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 763”, transmite Parchetul General.

Protestatarii susțin că au fost loviți de jandarmi și atacați cu gaze lacrimogene deși manifestau pașnic.

În timpul mitingului anti-PSD din 10 august, cel puţin 440 de persoane au fost rănite - atât protestatari, cât şi jandarmi -, după ce Jandarmeria a folosit, în repetate rânduri, gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. De altfel, echipajele SMURD au refuzat să mai intre în zonă, din cauza aerului irespirabil.

În acea seară, peste 110.000 de oameni au manifestat în stradă, în faţa Executivului, împotriva guvenării PSD.

La ora 23:00, Jandarmeria a primit ordin să evacueze Piaţa în forţă, iar la nivelul Poliției Capitalei s-a dat alertă COD ROŞU gradul IV. Din acel moment, lucrurile au degenerat şi protestul a devenit unul de o violenţă fără precedent. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite