Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se fură la cântar: amenzi de aproape 400.000 de lei pentru hipermarketurile LIDL din judeţ

În urma unor controale realizate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) la hipermarketurile LIDL din judeţ au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 400.000 de lei, pentru o serie de nereguli. Printre acestea amintim faptul că o serie de mezeluri cântărite aveau de fapt altă cantitate decât cea declarată, semn că cineva a furat la cântar. În ceea ce ne priveşte sperăm că această practică nu era cunoscută de conducerea LIDL şi că va lua măsuri împotriva vinovaţilor, pentru că nu ni se pare normal ca nişte produse care şi aşa au un preţ ridicat să aibă o masă mai mică decât cea indicată.

Se fură la cântar: amenzi de aproape 400.000 de lei pentru hipermarketurile LIDL din judeţ
Comentează 1

Trebuie spus însă că, potrivit reprezentanţilor CJPC comerciantul este cel care răspunde atunci când masa care este înscrisă pe un produs nu este cea reală.

„Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad a  desfășurat,   o serie de acțiuni de  control de  verificarea prevederilor legale  privind protecția consumatorilor în rețeaua de hipermarketuri LIDL  pe raza municipiului  și județului Arad.

Au fost controlate toate cele 9 locații LIDL de pe raza județului Arad. S-au aplicat 27 amenzi    contravenționale  în valoare  de 395.000  lei, 7 avertismente,  cărora  li s-au adăugat și măsurile complementare:

  • oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor;
  • oprirea definitivă de la comercializare a unei cantități de 440 kg - produse alimentare neconforme;
  •  6 măsuri de încetare a practicilor comerciale incorecte . 

Abaterile constatate de echipele de control au fost următoarele:

  • nerespectarea procedurilor sigure la zona de back-off;
  • vitrina de mezeluri neigienizată, fructe si legume depreciate calitativ;
  • comercializare de produse expirate;
  • în zona de non food s-au regasit afișe având menționat reduceri ultimele bucati cu procent de  20%, 30%, 40% si 50% - operatorul economic nu a putut face dovada ca au existat reduceri de 20% şi 40% din stocul prezentat nu arată că sunt ultimele bucaţi -practică comercială incorectă;
  • agregate frigorifice de expunere comercializare congelate neigienizate;
  • cantitatea declarată pe o serie de produse alimentare mezeluri (BARONI, PIKOK etc) nu corespunde cu cea verificata prin cântărire;
  • comercializare de produse depreciate calitativ”, susţin reprezentanţii CJPC.

Aceştia au ţinut să precizeze că toate  măsurile dispuse vor fi verificate, iar unitățile controlate rămân, în continuare,  sub atenta supraveghere a instituţiei.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite