Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se desființează câteva școli și grădinițe din Arad

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a decis, în urma unei ședințe care a avut loc astăzi, să restructureze rețeaua școlară.

Se desființează câteva școli și grădinițe din Arad
Comentează 0

Consiliul de Administrație al ISJ a analizat și a aprobat rețeaua unităților de învățământ preuniversitar care va funcționa în anul școlar 2016-2017.

Din cauza reducerii numărului de elevi din unele localități, s-a decis desființarea unor școli. Astfel, nu vor mai funcționa Școala primară Mărăuș (comuna Craiva), Școala primară Belotinț (Conop), Școala primară Revetiș (Dieci) și Școala primară Crocna (Dieci).

De asemenea, ies din sistem câteva grădinițe: Grădinița cu program normal Bîrzești (Archiș),  Grădinița cu program normal Chelmac (Conop), Grădinița cu program normal Păiușeni (Chisindia) și Grădinița cu program normal nr. 13 Arad.

ISJ a mai decis comasarea prin fuziune a Școlii gimnaziale nr. 5 Arad cu Liceul Tehnologic ”Iuliu Maniu”, rezultând Liceul Național de Informatică.

Pe de altă parte, la Chemlac se redeschide Școala primară, iar la Joia Mare (Almaș) se redeschide Grădinița cu program normal, în ambele cazuri motivul fiind creșterea numărului de copii.

Pentru aceste modificări mai sunt așteptate decizii ale consiliilor locale.

În ceea ce privește învățământul particular, vor intra în sistem trei grădinițe noi: Grădinița cu program prelungit Licurici, Grădinița cu program prelungit Toy Story și Grădinița cu program prelungit Mary Poppins. Se vor desființa, însă, Gradinița Oaza copiilor și Gradinița Vanda.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite