Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se caută amplasament pentru Monumentul Marii Uniri

O delegaţie a Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale este aşteptată la Arad în perioada 27-28 februarie 2018.  Scopul vizitei de lucru este acela al stabilirii condiţiilor finale de amplasare a “Monumentului Marii Uniri din 1918”.

Se caută amplasament pentru Monumentul Marii Uniri
Comentează 1

Delegaţia va fi compusă din inspectorul guvernamental, Adrian Nicolaescu, consilierul ministrului culturii şi identităţii naţionale, Gheorghe Pătraşcu şi artistul plastic, Florin Codre.

Primăria municipiului Arad va asigura condiţiile necesare pentru vizionarea amplasamentelor propuse. Primarul Gheorghe Falcă a afirmat în cadrul conferinţei de presă susţinute joi, 22 februarie, că două dintre locaţiile propuse iniţial de artist nu vor fi luate în discuţie. Este vorba despre lacul de la Pădurice şi Piaţa Catedralei.

Monumentul trebuie să unească, nu să dezbine. Vor găsi o locaţie, bună pentru dânşii, pe care o vom aproba fără ezitare. Amplasarea monumentului este o urgenţă.”, a afirmat edilul Falcă.

După ce vor identifica locaţia potrivită amplasării monumentului, la Primăria Municipiului Arad va avea loc o întâlnire între reprezentanţii Ministerului Culturii şi toţi factorii locali relevanţi, pentru a se ajunge la o concluzie definitivă privind derularea acestui proiect.

“Monumentul Marii Uniri de la 1918” ar trebui să fie amplasat la Arad cel târziu la începutul lunii noiembrie.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite