Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sculptură arădeană achiziționată cu suma de 250.000 de euro

Sculptură arădeană achiziționată cu suma de 250.000 de euro
Comentează 3

P(r)oza zilei: Cele două strănepoate ale baronului Francisc von Neuman, venite într-un pios pelerinaj în orașul străbunicului lor, s-au decis să cumpere sculptura din imagine pentru suma de 250.000 de euro și să o doneze Primăriei Aradului, cu condiția (obligatorie) ca opera de artă să fie amplasată în fața stadionului UTA.

Nemțoaicele, care studiază Artele Plastice la Universitatea din Düsseldorfse interesau în seara zilei de vineri cu cine ar trebui să negocieze achiziționarea sculpturii și, deoarece la acea oră Galeria de Artă DELTA își închisese deja porțile, fetele s-au decis să rămână în Arad până luni, când vor putea tranșa toate formalitățile, atât cu Filiala Arad a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP), cât și cu Primăria.

Opera de artă în discuție aparține  cu certitudine unui sculptor arădean, dar nu sunt sigur dacă-i vorba despre Dumitru Șerban sau Mihai Păcurar. Însă, oricare dintre ei ar fi, pot afirma cu siguranță că i-a pus Dumnezeu mâna-n cap, căci începând de săptămâna viitoare va fi mai bogat cu un sfert de milion de euro !!!

 

P(r)ozeur: Vasile de Zarand


Scrie un comentariu

trimite