Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Școlarii din clasele primare învaţă circulaţie rutieră printr-o carte de colorat

Școlarii din clasele primare învaţă circulaţie rutieră printr-o carte de colorat
Comentează 0

   O iniţiativă de excepţie a Companiei Perutnina Romania în parteneriat cu Poliţia Rutieră şi Editura Concordia din Arad s-a materializat de curând prin conceperea, editarea și tipărirea unei cărți (reviste) format A4, full color pentru copii şcolari din clasele primare.

          Cartea are 48 de pagini și conține indicatoare și semne rutiere de colorat cât și alte poze conținând informații de bază privind regulile de circulație care transmit micilor cititori informaţiile de bază pentru regulile de circulaţie rutieră. Cum să traverseze o trecere de pietoni, semnele de circulaţie esenţiale pentru ei, şi alte informaţii despre circulaţia rutieră pe care copiii le învaţă colorând. Este o iniţiativă lăudabilă, fiindcă acum toată lumea face programe pentru device-uri, inclusiv pentru copii. E drept că şi acelea folosesc joaca pentru a educa un comportament al copiiilor, dar se ştie demult că scrierea de mână şi desenul de mână transmite cel mai bine informaţia către creier.

          Cartea are şi un personaj principal, Pepe, care îi conduce pe copii prin toate posibilele situaţii din circulaţia rutieră cu care ei s-ar putea întâlni.

          Calitatea grafică este de excepţie, iar scurtele texte sunt bine scrise. Cartea a apărut în 20.000 de exemplare care vor fi distribuite gratuit la copii şcolari din clasele primare, prin campania de prevenție și educație rutieră efectuată de Poliția Rutieră din întreaga ţară.

În Arad campania de educație rutieră va fi efectuată în grădinițe și școli în perioada 1 - 10 octombrie 2018, coordonator fiind comisarul de poliție rutieră Răzvan Meszar.

          Această  lăudabilă inițiativă ar trebui să continue și în anii viitori, pentru ca micii școlari să înțeleagă încă de mici semnificația indicatoarelor și semnelor rutiere, contrubuind astfel la prevenirea accidentelor de circulație.        

 


Scrie un comentariu

trimite