Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Școala gimnazială Bârsa. Aspecte din cadrul activităților extracurriculare “Să știi multe să fii mai bun”

Școala gimnazială Bârsa. Aspecte din cadrul activităților extracurriculare “Să știi multe să fii mai bun” 26-30 Martie 2018

Aceasta saptămână a fost bine venită atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice din școala noastră deoarece prin activitățile desfășurate elevii au trăit noi experiențe de viață  dobăndind noi deprinderi prin varietatea temelor stabilite. Acest program le-a oferit elevilor posibilitatea de a se exprima liber, de a crea și a se manifesta în diferite moduri.

Școala gimnazială Bârsa. Aspecte din cadrul activităților extracurriculare “Să știi multe să fii mai bun”
Comentează 0

Dintre activitățile desfășurate amintim ’’ O viață sănatoasă-Exatlon-activități sportive ‘’ obiectivele urmărite au fost: dezvoltarea armonioasă a elevului, manifestarea spiritului de echipă și competiție, cunoașterea importanței sportului pentru sănatate, activități de tip sportiv, gimnastică,fotbal,intreceri sportive.

În cadrul activității cu tema „ Minte sănătoasă in corp sănătos” obiectivele urmărite au fost : stimularea curiozitatii copiilor prin investigarea realității, alimentație sănătoasă, piramida alimentelor, formarea si cultivarea interesului pentru arta culinară, gătit.

O activitate deosebit de atractivă a fost organizarea unei excursii  pe ruta  Bârsa-Oraștie- Sibiu, urmărindu-se formarea unor atitudini responsabile prin exersarea unor deprinderi de comportare aplicând cunoștințele insușite. Excursia a avut un puternic impact emoțional asupra tuturor participanților vizitându-se  Arsenal Park de la Oraștie unde s-au putut vedea peste  150 de exponate din tehnica militară de război, tancuri,transportoare autoblindate ( TAB-uri ), lansatoare de rachete, piese de artilerie și aviație etc.

 În centrul Sibiului s-a vizitat Catedrala Romano-Catolică ,,Sfînta Treime,, fiind foarte impunătoare care te fascina prin grandoare si frumusețe, elevii au putut observa anumite diferențe interconfesionale cu privire la împărțirea lăcașului de cult, arhitectură, pictură, vitralii etc.

Frumusetea Muzeului Brukental, galeriile de artă europeană și românească, Muzeul de științe ale naturii, Muzeul de istorie, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA Dumbrava Sibiului.

O reușită a fost și excursia organizată la Oradea, Peștera Urșilor și Grădina Zoologică, copiii au fost fascinați de varietatea speciilor de păsări și animale cât și de lumea subterană a peșterii parcă desprinsă din „ basm”.

 

În cadrul activității ” Elevii au talent! ” s-a urmărit formarea și cultivarea interesului pentru cântec, tradiție, cunoașterea unor reguli de interpretare a unui cântec, cultivarea interesului de a fi deosebit.

În ceea ce privește ocrotirea naturii înconjurătoare, elevii au manifestat interes și spirit de echipă.

O activitate deosebită și de mare interes a fost cea  religioasă și culturală, ateliere – ouă încondeiate, tradiții și obiceiuri Pascale locale, creații artistice-modelaj,  acestea activități contribuind la dezvoltarea armonioasă a copilului prin muncă și voie bună.

Activitățile din săptămâna „ Școala Altfel ” au contribuit la dobândirea și  însușirea de noi cunoștințe, altele decât cele dobândite la cursuri, deprinderi, experiențe benefice în dezvoltarea capacităților intelectuale, morale, psihice și fizice ale  elevilor.

 

 

 Reportaj realizat de

          Director,

Prof.  Faur  Mariana

Galerie foto (38)


Scrie un comentariu

trimite