Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” sărbătorește 170 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu

Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” sărbătorește 170 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu
Comentează 5

             În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” se organizează o serie de activități de celebrare a poetului Mihai Eminescu.

            Ziua Culturii Naționale a avut în acest an o însemnătate aparte, organizându-se o serie de activități extracurriculare sub genericul „Eminescu – expresia integrală a sufletului românesc”. Printre activități se numără: un recital de poezie „Pentru Eminescu”, un concurs de poezie intitulat „Cu Eminescu în suflet”, realizarea unui panou în amintirea marelui poet. O altă activitate cu mare impact asupra elevilor a fost dezbaterea „Pentru o zi poet”, în care elevii au reușit să-și exprime punctul de vedere în legătură cu trăirile marelui poet, reușind să asocieze diferite poeme eminesciene, identificând teme comune.

            Activitatea cea mai atractivă pentru elevi a fost „Jurnalist prin școală”, în care elevii în ipostaza de jurnaliști și-au întrebat colegii în legătură cu semnificația acestei zile, iar răspunsurile au fost interesante și pline de entuziasm. Micii „jurnaliști” ne-au mărturisit că „Această activitate propusă de doamna prof. Jecalo Iovănescu Geanina mi s-a părut foarte interesantă. Punându-le întrebări elevilor despre poetul Mihai Eminescu, am descoperit cât este de interesant și că poți afla lucruri noi. De asemenea, eu consider că această activitate ne îmbunătățește deprinderile de comunicare cu ceilalți. Sper să se mai ivească ocazia  să facem astfel de activități interactive!” (Cărăuș Lorena, clasa a VII-a C). O altă părere se referă la faptul că „Această activitate m-a surprins la început, după aceea a început să îmi placă, deoarece prin aceasta putem vedea cât de multe știu tinerii despre poetul Mihai Eminescu și activitățile sale, de aici rezultând cunoașterea literaturii și limbii române”(Haneș Sebastian, clasa aVII-a C). Activitatea a avut scopul de a aminti faptul că Mihai Eminescu pe lângă poet a fost și un mare gazetar.

            Activitățile s-au desfășurat și la clasele de maghiară, aceștia citind poeme atât în română, cât și în maghiară traduse de Vajda Ianos. S-au realizat prezentări PPT despre viața și opera eminesciană.

            Toate activitățile au fost desfășurate de cadrele didactice de limba și literatura română în colaborare cu doamna bibliotecară Boțoc Elena, sub coordonarea doamnei director prof. Frățilă Flavia.

 

                                                                                                                        Geanina Iovănescu

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite