Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şcoala de Vară a Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad

Şcoala de Vară a Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad
Comentează 1

Timp de trei zile, la Arad, la Universitatea „Aurel Vlaicu” are loc  Şcoala de vară „Comunicare şi interculturalitate” la care participă  invitaţi din România,  Ungaria şi  Serbia. Evenimentul organizat de UAV cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură a deschis dezbaterea despre  interculturalitate pe toate cele trei secţiuni: Comunicarea şi interculturalitate în Ştiinţele Umaniste şi Sociale”, „Relaţii interetnice în Banat şi Transilvania” şi „Management şi interculturalitate”.  Sesiunile au fost  deschise profesorilor şi studenţilor care şi-au prezentat lucrările în plen sau în cadrul secţiunilor, lucrări care vor fi publicate într-un volum dedicat acestei manifestări.

După deschiderea evenimentului, în prezenţa a peste 100 de participanţi, alături de  reprezentanţi ai Consiliului Local Arad, ai Centrului Judeţean de Cultură, ai Centrului Municipal de Cultură au fost demarate lucrările în plen. Au susţinut lucrări Ilona Mathe de la Univ. St.Gyorgy din Bekescsaba, rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile, conf.univ.dr. Cernat Cosmin de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti şi Ph.D. Marinel Negru de la  Universitatea din Belgrad.

„Este cea de a XV-a ediţie a Şcolii de Vară, organizată anul acesta de către Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Administrative a UAV, o ediţie desfăşurată cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad. Vreau să mulţumesc atât Primăriei Arad care, prin CMC, sprijină evenimentele organizate de universitatea noastră, colegilor mei care s-au implicat în buna derulare a evenimentului cât şi invitaţilor care au răspuns cu promptitudine provocării multiculturalităţii lansate la această ediţie”, a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Şcoala de Vară va continua miercuri, 6 iulie, la Moneasa cu sesiuni de lucru iar pe 7 iulie va fi organizată festivitatea de premiere şi de acordare a diplomelor participanţilor.

 

 

Galerie foto (76)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide