Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Schimbă-te! Fii altfel  și menține-te în siguranță! 

MIercuri, 7 martie 2018,  elevii   Școlii Gimnaziale ”Iosif  Moldovan” Arad au participat la activități de învățare  autentică   privitoare la  metode  și tehnici de prevenire a delincvenței  juvenile în cadrul proiectului educațional ”Schimbă-te! Fii altfel  și menține-te în siguranță”.

Schimbă-te! Fii altfel  și menține-te în siguranță! 
Comentează 0

Au fost prezenți în mijlocul elevilor, susținând aceste activități, judecătorul Horia  Șurtea, de la Judecătoria Arad, Comisarul șef, Ionel Iovescu, de la Penitenciarul Arad și consilierul școlar, Andreia Hettmann, de la CJRAE Arad.

Au fost abordate probleme legate de fenomenul violenței, formele sub care se manifestă  și consecințele acesteia,modalități   de   intervenție și sprijinire   în  cazul  unor comportamente inadecvate, problematica legată de consumul de droguri, legislația privitoare la delincvența juvenilă. S-a purtat un dialog viu referitor la nevoia de a avea un comportament dezirabil, la necesitatea respectării regulilor pentru a avea o viață bună, de calitate.

S-au utilizat filme educaționale,  prezentări   Power   Point  care  au  adus un plus de reflecție și  înțelegere a consecințelor violenței în societate. Activitatea derulată a relevat încă o dată faptul că putem avea o viață bună, că ne putem simți în siguranță într-o lume la a cărei construcție contribuim fiecare dintre noi cu responsabilitate și grijă față de noi și față de celălalt
 

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite