Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Schimb de experiență între medici din S.U.A. și medici ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad!

Schimb de experiență între medici din S.U.A. și medici ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad!
Comentează 0

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost vizitat astăzi de doi medici de origine română care profesează în Statele Unite ale Americii. Este vorba despre doamna dr. Dorina Gui, M.D., Ph.D.  director la UC Davis Health și doamna dr. Miriam Grigor medic Boli Infecțioase, Kaiser Permanente Northern California. Vizita celor două doamne doctor vine în urma unui protocol de colaborare, încheiat între Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad și Universitatea Davis din California.

Protocolul presupune schimburi de experiență între cele două universități, atât la nivel de studenți cât și de medici – cadre didactice universitare. ”În vara acestui an am diversificat paleta colaborărilor cu universități de renume din Statele Unite ale Americii. Luna aceasta avem un medic rezident de la Universitatea Rutgers din New Jersey, dna dr. Cristine Annibali,  care a dorit să vină, la Arad, într-un schimb de experiență pe Secția Clinică Psihiatrie. Astăzi am avut onoarea să primim vizita a doi medici români, stabiliți în America. Aceștia au dorit să viziteze atât Campusul Universitar al UVVG cât și Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Împreună cu directorul medical al SCJU, dr. Mircea Onel, am vizitat secțiile Hematologie și Anatomie Patologică și Laboratorul de Analize Medicale. Doamnele doctor au avut ocazia să discute cu medicii din Arad despre  practica medicală și despre aparatura folosită”, a explicat prof.univ.dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad.

”Delegația din S.U.A. a dorit să viziteze cele două secții și Laboratorul de Analize Medicale. Colegii mei au prezentat aparatura medicală pe care o folosesc – aparatură performantă, achiziționată în ultimii ani.  Doamnele doctor s-au arătat plăcut surprinse de secțiile vizitate și de dotările pe care le avem la dispoziție.  Prin intermediul universității arădene ne dorim să continuăm această colaborare - cu clinici și universități din S.U.A. - deosebit de utilă atât pentru cadrele medicale cât și pentru viitorii medici”, a explicat dr. Mircea Onel Director Medical Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Doamna dr. Dorina Gui, M.D., Ph.D.  director la UC Davis Health a declarat, la finalul vizitei, că dorește să se implice activ în dezvoltatea secțiai arădene de Anatomie Patologică și pentru început, va dona un set de lame digitale, iar în perioada următoare îi așteaptă pe medicii secției, în S.U.A. pentru un schimb de experiență. De asemenea, dr. Dorina Gui a mai spus că  va facilita și o serie de schimburi de experiență și programe de instruire pentru medicii rezidenți anatomo-patologi.  

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite