Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scenariu sumbru, în plină pandemie: 2.000 de cazuri Covid pe zi. Avertismentul medicilor după explozia de infectări

Romania, la un pas de a avea 2000 de infectari pe zi. Medicii spun că urmează două săptămâni de foc și că , dacă românii nu vor respecta măsurile de distanțare socială, riscăm să avem o toamnă complicată. 

Scenariu sumbru, în plină pandemie: 2.000 de cazuri Covid pe zi. Avertismentul medicilor după explozia de infectări
Comentează 0

"2.000 de cazuri va determina un procent semnificativ de oameni care vor avea nevoie de Terapie Intensiva. Trebuie sa privim spre pacientii cu forme severe", a declarat, intr-o interventie la Realitatea PLUS, Radu Tincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca. 

"In ultima perioada, am asistat la transportul pe cale aeriana a unor pacienti pentru a fi tratati in alta localitate. Aceasta presiune va creste", a explicat medicul.

Intrebat daca cifra de 2.000 va insemna intrarea in situatie de urgenta din nou, Radu Tincu a replicat: "Nu neaparat. Situatie de urgenta va fi atunci cand vom avea o crestere substantiala la nivel national. Dar, cand vorbim despre localitati, e singura modalitate de a controla focarele. Oamenii trebuie sa inteleaga ca masura carantinarii e menita sa protejeze zona si sa supravegheze din punct de vedere medical acele perrsoane care locuiesc in zona respectiva."

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite