Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scenariu roșu pentru mai multe localități din Arad; aici școala va începe online

Ministerul Sănătății a publicat HARTA și LISTA incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România. Pe baza acestora se va ști după care din cele trei scenarii vor funcționa școlile. Institutul Național de Sănătate Publică a centralizat situațiile epidemiologice din fiecare unitate de învățământ din țară țară trimise de direcțiile de sănătate publică. Premierul Orban a anunțat că anul școlar ca începe pe 14 septembrie, nu pe 1 octombrie așa cum susțineau mai multe voci. Ce școli vor fi deschise doar online: HARTA scenariilor pentru începerea noului an școlar, pe județe.

Scenariu roșu pentru mai multe localități din Arad; aici școala va începe online
Comentează 0

Institutul Național de Sănătate Publică a centralizat analizele direcțiilor de sanătate publică din fiecare județ, raportandu-se la numarul de infectari din ultimele 2 saptamani.

Imagine

Ministerul Sănătății a publicat HARTA situației epidemiologice din ultimele două săptămâni.  Cele mai multe localități din România se încadrează în scenariul verde. Nu lipsesc însă localitățile cu focare de COVID-19, care se încadrează în scenariul roșu.

București: La București, rata de incidență la mia de locuitori este de 1,12 în ultimele 14 zile, va fi aplicat în mare parte GALBEN. Nu sunt zone roșii în București.

Doar numite anumite sectoare ale Capitalei vor urma scenariul galben. Acest scenariu presupune că elevii anilor terminali, a VIII-a și a XII-a, vor merge fizic la școală, în timp ce ceilalți elevi vor participa alternativ, prin rotație, fizic și online.

Tot scenariul GALBEN va fi aplicat și în Alba Iulia, Bacău, Oradea, Brașov, Brăila, Buzău, Târgoviște, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Iași, Piatra Neamț, Ploiești, Tulcea, Vaslui și Râmnicu Vâlcea.

Toate celelalte municipii reședință de județ, în afară de cele de mai sus, se încadrează în scenariul VERDE.

Cele mai multe zone roșii sunt în județele Arad, Cluj sau Brăila. Potrivit scenariului roșu, elevii vor invata online.

Potrivit hărții publicate de INSP, în scenariul ROȘU se încadrează localități cu incidență mare de cazuri de COVID-19.

În județul Arad, cea mai mare incidență este în comuna Șiștarovăț – 52,2 la mia de locuitori. În orașul Făurei, județul Brăila, incidența este de 11,12 la mia de locuitori. În Bacău, localitatea Ungureni are o incidență de 23,6/1.000.

Citește continuarea pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite