Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scenariu bombă: PSD are "pe ţeavă" textul OUG privind amnistia

Un scenariu halucinant aruncă în aer scena politică. Sursele spun că PSD nu a renunțat la ideea controversatei ordonanțe de urgență pentru amnistie. 

Scenariu bombă: PSD are
Comentează 0

Calendarul ar fi deja pus la punct și mai marii PSD au etapele stabilite. Sursele realitatea.net ne spun că urmează o săptămână de foc.

Viorica Dăncilă a refuzat să semneze documentul, iar săptămâna viitoare intră în concediu. Atribuțiile urmau să fie delegate lui Viorel Ștefan, dar Liviu Dragnea nu ar fi fost de acord.

Este motivul pentru care Paul Stănescu va prelua atribuţiile Vioricăi Dăncilă. Sursele Realitatea TV mai spun că textul ordonanței pentru amnistie este deja redactat și că ar mai fi doar câțiva pași până la adoptare. 

”Există ordonanța redactată, săptămâna viitoare va intra în ședința de Guvern condusă de Paul Stănescu”, a anunțat realizatoarea Realitatea TV, Denise Rifai. 

Parlamentul este în vacanță. Care va fi procedura

Parlamentul este în vacanță; Guvernul poate legifera doar prin ordonanțe simple, nu de urgență. Totuși, există un șiretlic la care PSD-ALDE vor apela.

”Este vorba despre procedura de convocare a birourilor permanente la Parlament. Poate fi deschisă de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, sau cineva delegat de ei. Dacă vor convoca aceste birouri permanente în Parlament este suficient pentru ca Guvernul să poată emite OUG”, a precizat Denise Rifai.

Procedura a fost începută, OUG va fi publicată în Monitorul Oficial și va produce efecte, a subliniat jurnalista. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite