Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SCANDALUL DE LA OSCARURI IA AMPLOARE. Decizia RADICALĂ luată de mai multe vedete de culoare, după anunțul nominalizărilor

Scandalul iscat în urma anunțării nominalizărilor premiilor Oscar, de unde lipsesc starurile de culoare, ia amploare. Tot mai mulți actori vor să boicoteze din acest motiv gala de decernarea a premiilor ce ar urma să aibă loc pe 28 februarie.

SCANDALUL DE LA OSCARURI IA AMPLOARE. Decizia RADICALĂ luată de mai multe vedete de culoare, după anunțul nominalizărilor
Comentează 0

După ce actrița Jada Pinkett Smith a anunțat că va boicota ceremonia de decernare a Oscarurilor pentru a protesta împotriva lipsei candidaților de culoare, acum i s-a alătura și regizorul și actorul de culoare american Spike Lee.

Starul ce a primit Oscarul de onoare, acordat pentru întreaga carieră în noiembrie anul trecut, a criticat Academia Americană de Arte și Științe ale Cinematografiei pentru lipsa de diversitate etnică a candidaților pe rețeaua de socializare Instagram, anunțând că va lipsi de la mult așteptata gală.

'Nu putem susține așa ceva', a scris Spike Lee, începându-și mesajul cu "#OscarsSoWhite... Again" (n.r.-Oscarurile din nou albe... din nou) referitor la hashtagul apărut în 2014 pe Twitter când niciun actor de culoare nu fusese nominalizat la la Oscar.

"Cum se poate ca doi ani la rând toți cei 20 de selecționați la categoria actori să fie albi? Fără să mai vorbim de celelalte categorii. Patruzeci de actori albi în doi ani și nici unul de culoare", a scris el. "Poate suntem incapabili să jucăm", a spus Spike Lee, precizând: "Este mai ușor pentru un negru să fie președinte al SUA decât în fruntea unui studio".

Actrița de culoare Jada Pinkett Smith, soția actorului Will Smith, a declarat, de asemenea, că nu va participa la ceremonia din 28 februarie. Ea anunțase deja aceasta posibilitate când a văzut că soțul ei nu se află printre cei nominalizații la Oscarul pentru Cel mai bun actor, cu rolul din "Concussion".

"Este poate timpul să ne retragem toate resursele și să le reinvestim în comunitatea noastră, în programele noastre și să ne creăm producții proprii, care să ne recunoască meritele"...", a sugerat Jada pe Facebook.

Sursa libertatea.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite