Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scandal între primari și Guvern. "Unde e premierul? Putea să citească de pe o foaie”

Scandal la întâlnirea lunară a Asociației Municipiilor din România. Primarii s-au plâns că Guvernul le-a irosit trei luni din mandat pentru că a întârziat adoptarea bugetului.

Scandal între primari și Guvern.
Comentează 0

Primarii mai spun că Executivul PSD a dat pomeni electorale pe cheltuiala administrațiilor locale atunci când a redus impozitul de la 16 la 10%.

"Pomenile făcute din banii noştri nu sunt foarte apreciate de noi", a transmis Robert Negoiță, președintele AMR, spre enervarea lui Teodorovici.

Edilii au fost iritați și că Viorica Dăncilă că nu a venit să discute ei. Ministrul Finanțelor, prezent la întâlnire, susține însă că premierul era la Bruxelles, dar a fost contrazis pe loc de pesedistul Negoiță.

„Premierul nu este la Bruxelles, în acest moment se află în clădirea Guvernului”, a spus Robert Negoiță.

„Nu pot să nu îmi exprim amărăciunea că de când există această asociație, nu am fost vizitați de prim-ministru. Am văzut că la alte evenimente participă. Puteam să ne asumăm că nu punem întrebări să nu îi provocăm dificultăți. Putea să citească de pe o foaie”, a adăugat Negoiță.

Ședința Asociației Municipiilor din România i-a avut în centrul atenției pe ministrul Eugen Teodorovici și pe primarul Sectorului 3. Ministrul Finanțelor s-a dus la întâlnire direct din Parlament, acolo unde aleșii au votat să trimită bugetul de stat la promulgare. Discuțiile au început cu scandal.

Edilii l-au luat la rost pe Teodorovici și pentru că a scutit angajatorii din construcții de plata impozitului pe venit. O nouă lovitură dată bugetelor locale.

După ce le-a tăiat din venituri, Guvernul le-a mai transferat anul acesta și cheltuili suplimentare. Primăriile vor plăti din bugetul local indemnizațiile persoanelor cu handicap grav și cheltuielile cu asistenții lor.

Ce mesaj au transmis primarii după întâlnirea cu Orlando Teodorovici

Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, întrunită în ședință ordinară la București, a adoptat prin votul unanim al primarilor de municipii prezenți următoarea rezoluție:

1. Având în vedere întârzierile majore produse în contractarea investițiilor pe plan local, ca o consecință a imposibilității de elaborare și aprobare a bugetelor locale pe anul 2019, solicităm Președintelui României ca, în urma transmiterii de către Parlament a proiectului de lege pentru aprobarea bugetului de stat pe anul 2019, să emită decretul de aprobare a proiectului de lege în cel mai scurt timp, astfel încât această lege să fie publicată urgent în Monitorul Oficial.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite