Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sărbătoarea vinului la Pâncota - ediția a VII - a

Orașul Pîncota a fost vineri în sărbătoare, sărbătoarea vinului, culesul strugurilor și ca orice oraș frumos de podgorie era firesc să aibă o sărbătoare aparte, o sărbătoare care a fost o reușită din punct de vedere artistic, dar mai ales organizatoric, pentru că înainte cu ceva timp, chiar dacă nu s-a văzut, au fost oameni care au pus suflet în tot ceea ce ține de organizarea acestei sărbători și aici aș vrea să amintesc câțiva domni, chiar dacă sunt modești, însă este meritul lor și vreau să amintesc aici pe Domnul Primar Retter, care întotdeauna a preferat să lase să se vadă munca dânsului, faptele nu vorba.

Sărbătoarea vinului la Pâncota  - ediția a VII - a
Comentează 0

Întotdeauna a fost lângă dânsul și domnul Pîncotan Monel, administratorul public al orașului, cel care și-a dat toată osteneala ca ziua de vineri să fie cum trebuie și aici trebuie să precizez că a fost printre ultimii care a părăsit târziu în noapte scena din parc. Ani la rând acest om a fost alături de domnul primar Retter. Desigur, nu trebuie să uitam nici de domnul vice, care la fel a fost pe baricade.

Programul artistic a fost deosebit, având ca oaspeți trupa de dans modern ,,Azur’’ din Pâncota, unde copiii au fost excepționali și aducem felicitări celei care s-a ocupat de acești copii minunați.

Nici nu se putea să nu prezinte spectacolul altul decât Radu Moș, ‚‚ Președintele Mincinoșilor ’’ cel care abia așteaptă să-și vadă ,,soacra ca pe sticla de bere... în 3 ipostaze...și ne-o spune mereu...

Au mai urcat pe scenă o trupă de dansuri moderne de la Variașu-Mare, solistul GHIȚĂ ONOFREI, DANIELA TRIFA, o voce de excepție care merită toată lauda și respectul. Andreea Kișe și Andrada Oros de la Oradea, iar Generalul cu Vicodorii au fost cireașa de pe tort, CLAUDIA IONAȘ fiind cea care a destins publicul antrenând tineretul la joc și voie bună, iar cel care a încheiat seara folclorică a fost ALIN NEAG, care prin cântecele lui cinstește ,, Țara Moților’’, de acolo de unde își are rădăcinele, o voce care se face ascultată peste tot, din Arad până în țara de piatră, țara moților, pentru că de curând Alin a fost invitat să cânte în inima țării moților, în comuna Horea, județul Alba, la Târgul Lemnarilor de la Mătișești. Deși tânăr, acest solist va deveni în curând un stâlp al folclorului ardelenesc și nu numai. Surpriza a venit din partea lui FLORIN IONAȘ - Generalul, care a făcut un gest foarte frumos coborând de pe scenă și acompaniindu-l la saxofon pe Alin, și împreună cu trupa, au făcut un program de excepție – ,,Felicitări și toată stima domnului Florin Ionaș’’.

Domnul Primar Retter Iosif și domnul Pîncotan Monel, administratorul public, însă și domnul vice, țin să mulțumească în primul rînd sponsorilor, echipei din primărie care au contribuit la tot ceea ce a ținut ca această sărbătoare să fie posibilă, însă și Centrului Cultural și Consiliului Județean Arad, care au fost alături de ei, ca întotdeauna, contribuind la această sărbătoare - ,, De asemenea, mulțumim tuturor colaboratorilor și celor care au fost alături de noi la această manifestare, sperăm că publicul a fost mulțumit, iar la anul viitor, ne vom da toată silința ca să fie și mai frumoasă această sărbătoare, pentru că Pîncota merită să fie cunoscută, nu numai datorită târgului și prin hărnicia oamenilor, ci și prin faptul că aici există oameni care știu ce înseamnă voia bună și prietenia’’ – a mai adăugat domnul Monel Pîncotan, cel cu care am stat de vorbă târziu în noapte, după terminarea programului.

Domnul Monel Pîncotan a mai adăugat un lucru pe care nu îl știam, faptul că împreună cu domnul primar Retter și bineînțeles cu domnul viceprimar, au mai dus la bun sfârșit un proiect realizat prin GAL Șiria, ceea ce nu poate decât să bucure pîncotanii și nu numai, un proiect care va inaugurat în curând, după care vor urma altele, și trebuie să fim sinceri și să spunem că Pîncota a făcut progrese, investiții și s-a ridicat mult în ultimii ani. 

Cinste edililor și pîncotanilor dopotrivă !

foto-video-text: Dorin Bodea

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite