Vremea Romania, Arad -8°C

Stiri Arad

Sărbătoarea Vecinilor vineri la Arad

Sărbătoarea Vecinilor vineri la Arad
Comentează 0

Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Primaria Municipiului Arad a organizat si în acest an Sarbatoarea Vecinilor, la care au fost invitate sa participe majoritatea asociatiilor de proprietari din municipiu. 
Pâna marti se înscriseseră peste 100 de asociati (peste 3.000 de persoane) şi care, vineri, începând cu ora 16.00, au organizat petreceri în fata blocurilor, pe strazile din cartierele în care locuiesc, între blocurile din cartierele rezidentiale.
Astfel, vecinii au avut ocazia sa socializeze, sa asculte muzica si sa consume diverse preparate culinare.
Din partea organizatorilor, aradenii care au participat la aceasta sarbatoare au primit sepci, sorturi, tricouri si baloane.
Nascuta dintr-o intiativa locala, în anul 1999, într-un cartier din Paris, Ziua Europeana a Vecinului, sau ziua implicarii active în comunitate, îsi propune sa celebreze conceptul de vecinatate si sa favorizeze relatiile dintre vecini într-o atmosfera destinsa..
Initiatorii evenimentului si-au dorit sa se cunoassca mai bine, sa îsi petreaca timpul liber împreuna, sa socializeze si sa împartaseasca momentele placute cu cei care le sunt aproape, zi de zi.
În mai multe orase din Europa, Sarbatoarea Vecinilor este organizata în curtile caselor sau în holurile imobilelor, în apartamente, în gradini sau în case.
Fiecare participant poate sa contribuie la succesul întâlnirii aducând o prajitura, un suc si alte preparate culinare.
Mai multe informatii pe www.world-neighbours-day.org.

Comunicat de presă
 

Galerie foto (78)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite