Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sărbătoarea Sfântului Sava la Arad

Sărbătoarea Sfântului Sava la Arad
Comentează 0

Uniunea Sârbilor din Аrad a organizat vineri, 24 ianuarie, începând cu ora 18,00 spectacolul „Sărbătoarea Sfântului Sava”. Evenimentuil a avut loc în Sala mare a Teatrului Clasic „ Ioan Slavici ” din Arad și au paticipat, în afară de sârbii arădeni și oaspeții lor și românii care iubesc folclorul și tradițiile sârbești.

Pe scena teatrului arădean s-au perindat după cum urmează: Corul mixt al Catedralei Ortodoxe Sârbe din Timișoara, Studioul de Teatru TALIJA, Ansamblurile folclorice „ Kolo ” Arad , „ Sloga ” Felnac „ Plavi Delija ” Sânpetru Mare , „ Canadske Zvezdice ” Cenad , „ Izvor ” Saravale, Formațiile de tamburași „ Batini Becari ” și „ Biseri ” din Sânnicolaul Mare și „ Lale sa Morisa ” Cenad;

Și ca în fiecare an, după încheierea spectacolului artistic, a urmat balul tradițional de Sfântul Sava .

”Astăzi Uniunea Sârbilor din România organizează Sărbătoarea Sfânrtului Sava, cel care este ocrotitor și protector al neamului sârb, cel care a pus bazele sacratlității sârbe. Astăzi, aici, la Teatru, s-au adunat comunități ale sârbilor din Arad și până la Cenad. Avem șase ansambluri folclorice, trei orchestre de tamburași, corul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Timișoara  și Studioul de Teatru TALIJA. Ne bucurăm că  Sărbătoarea Sfântului Sava este un eveniment urmărit îndeaproape de arădeni și pot spune că am încercat să aducem spectacolul la un nivel foarte înalt”, a precizat Darko Voștinar, vicepreședinte al Uniunii Sârbilor din România.

Galerie foto (79)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite