Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sărbătoarea Centenarului la Vinga (foto/video reportaj)

Ziua Naţională este o zi deosebită pentru toţi românii, mai ales în anul Centenarului. Ea are o semnificaţie istorică deosebită. Marea Unire din 1918 este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului nostru. Insuflarea dragostei pentru strămoşii noştri, pentru trecutul istoric,  pentru realizările culturale, precum şi pentru personalităţile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale şi până azi, sunt doar câteva din subiectele pe care le-am abordat cu ocazia acestui eveniment. 

Sărbătoarea Centenarului la Vinga (foto/video reportaj)
Comentează 4

Simpozionul „Pe-al nostru steag e scris UNIRE” a avut ca scop punerea în evidență a tuturor evenimentelor cu caracter istoric ce au dus la înfăptuirea Marii Uniri. Cu acest prilej, în 29 noiembrie 2018, s-au adunat la Vinga atât reprezentanți ai comunității locale, cât și personalități din diverse domenii, alături de profesorii și elevii Liceului Tehnologic din comună.  

Cei prezenți au avut ocazia să afle despre contextul istoric care a determinat dezlipirea Transilvaniei de Ungaria, cine au fost corifeii arădeni ai Marii Uniri, numele eprezentanților din Vinga care au mers la Alba Iulia de 1 decembrie 1918, precum și povestea clădirilor din Arad în care s-a scris istoria Unirii.

Elevii Liceului Tehnologic Vinga au prezentat costume tradiționale românești din diferitele zone ale țării, precum și costumele bulgărești cu care se mândrește comuna lor. De asemenea, cei mici au participat la workshopul „Aradul Centenarului”, în parteneriat cu Asociația Turism Alternativ, au confecționat manual diverse obiecte cu tematica Unirii și au decorat pereții școlii cu simbolurile regiunilor istorice ale României. 

Dorim să adresăm mulțumiri, pe această cale, următorilor participanți la acest proiect:

- Conducerii unității de învățământ: prof. Ivan Nicoleta (director), prof. Lucian Rodica (director adjunct)
- Consilierului educativ: prof. Sas Laura
- Profesori implicați: Neagoe Violeta, Felfoldi Marta, Popa Alina, Dupța Adriana, Văcean Patrick
- Tuturor elevilor implicați ai Liceului Tehnologic Vinga
- Autorităților locale: reprezentanți ai Primăriei Comunei Vinga și ai Consiliului Județean Arad
- Partenerilor: Parohia Ortodoxă Vinga, Asociația Turism Alternativ, Rancov Ioan- cetățean de onoare al comunei Vinga

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite