Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

Sancționat de polițiștii din Ineu pentru modificări aduse tahografului

Sancționat de polițiștii din Ineu pentru modificări aduse tahografului
Comentează 0

 Polițiștii orașului Ineu au desfășurat, ieri, pe D.N. 79 A și pe raza localității, o acțiune pentru depistarea faptelor de comerț care contravin normelor legale în vigoare, a conducătorilor auto care nu respectă prevederile O.U.G. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și legislația privind transportul de mărfuri.

            În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 1.160 de lei, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990 (privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite) în valoare de 2.250 de lei, pentru acte de comerț în locații neautorizate. Totodată, au fost indisponibilizați brazi de Crăciun în valoare totală de aproximativ 200 de lei.

EXEMPLE:

  • Un tânăr de 25 de ani, din Șicula, a fost depistat de polițiști în trafic în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79, având o viteză înregistră de aparatul radar de 143 km./h. A fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce;
  • Polițiștii au mai depistat un bărbat de 38 de ani, din Arad, care conducea un autotren cu semiremorcă, iar la controlul aparaturii de înregistrare (tahograf) s-a constatat că au fost efectuate modificări pentru înregistrarea defectuoasă a timpilor de odihnă. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform O.U.G. 37/2007.

 

         Polițiștii vor desfășura activități similare și în perioada următoare, atât pe raza localității Ineu cât și în celelalte localități din județ.

 

AGENT DE RELAȚII PUBLICE,

Agent șef adjunct de poliție Claudia Iuga

 

 

 

 

Scrie un comentariu

trimite