Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ȘAIZECI DE ELEVI LA U.V.V.G. ARAD, PRIN PROGRAMUL ERASMUS

Prin programul ERASMUS, 60 de elevi din Croația, Germania și România au vizitat universitatea noastră. Împărțiți pe 3 grupe, elevii au avut ocazia să descopere celula, să se joace cu ADN-ul și să afle câteva din tainele chimiei în laboratoarele de medicină din campusul U.V.V.G. Arad și în Institutul de Științe ale Vieții Dr. Aurel Ardelean”.

ȘAIZECI DE ELEVI LA U.V.V.G. ARAD, PRIN PROGRAMUL ERASMUS
Comentează 0

La biologie, ghidați dl. Lect. Dr. Iulian Stana și de dra. Asist. Drd. Viviane Bota, elevii au descoperit celula vegetală și au fost introduși în tehnica de microscopie optică. Au analizat elementele principale ale celulei vegetale și au comparat structurile dintre specii. Joaca cu ADN-ul a implicat construcția unui lanț ADN, descifrarea codului genetic și al „Magic 46”- numărul de cromozomi din fiecare celulă umană. La chimie au avut ocazia să studieze duritatea apei, desenele surprinzătoare care se realizează cu ajutorul substanțelor chimice, dar și „misterul” medicamentelor.

Considerăm că niciodată nu este prea devreme să ne îndrăgostim de studiile vieții, iar la U.V.V.G. Arad îi așteptăm pe cei mai însetați de cunoaștere!

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite