Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Să nu ne distrugem jucăria

Să nu ne distrugem jucăria
Comentează 3

Un grup de suporteri ”inimoși”, foarte vocali și activi în mediul online, încearcă să distrugă munca și eforturile de zece ani ale unui oraș întreg. Ale acelor oameni care umblau cu echipa în județ, în ligile inferioare, care făceau din două în două săptămâni deplasări la Șiria pentru că au crezut în acest proiect al renașterii. Cu perindări la baze județene de fotbal pline de bălării, cu autobuze încărcate cu arădeni simpli, sinceri și cu începutul unui viitor  ” Cu UTA până la moarte”, proiectul, în final, a reușit.

Suntem în liga I.

Aveau o jucărie ce îi  bucura. O țineau la piept , era îmbrăcată în roș-alb. Nu pompoasă, nu modernă nu cu fițe. Era jucăria lor, era Campioana Provinciei. Nimeni nu a comentat că acest Meszar , acest  ungur s-a înhămat la un proiect pe care mulți nu au avut curajul să-l preia.

Pe nimeni nu a supărat nici faptul că tot austro-ungar  era și ”Francisc Neuman”, părintele UTA-ei.

Mulți dintre acești suporteri, prin metode deloc oneste, dar nu direct , ci mulți sub anonimatul rețelelor de socializare încearcă să discrediteze și să demită conducerea clubului care a obținut performanța de a duce echipa în Liga I și de a o menține acolo timp de trei ani consecutiv, ceea ce nu s-a mai întâmplat vreodată de la acea primă retrogradare din 1979.

Această conducere, cum e ea, ”neprofesionistă”, a adus miilor de arădeni bucuria de a vedea UTA la fiecare sfârșit de săptămână la stadion sau la televizor luptând cu cele mai bune echipe din țară.

Repet întrebarea care nu-mi dă pace:

-De ce distrugem jucăria noastră ? Ce ne-a apucat?

Va mai fi stadionul un singur cor la fiecare meci?

Ciudată și conferința de presă organizată de SCU. Cu ce scop? Dorește Dan Proca funcția de președinte al UTA-ei, așa cum se zvonește ?

Altfel nu-mi explic răutatea de a descredita pe cei aflați în grupul Meszar, luându-le voalat apărarea celor patru posibili investitori.

Alexandru Meszar și cei din jurul său nu au refuzat eventualele contribuții financiare și chiar logistice ale celor patru, dar de acolo și până la impunerea majorității și chiar a președintelui  de către cei patru oameni de afaceri e cale lungă.Se pare că acesta a fost motivul care l-a făcut pe Meszar să suspende brusc finalizarea negocierilor.

Această conducere a umplut stadionul , cu mic, cu mare, cu domnișoare, mămici, tătici și a creat o emulație poate chiar unică în România.

Toți antrenorii și jucătorii care s-au perindat până acum la UTA aveau în primele lor declarații: ” Am ales UTA pentru că este un club stabil, cu tradiție, unde drepturile financiare prevăzute în contracte sunt plătite la zi ( e drept mai mici ca la alte cluburi, dar la zi)”

 Am revăzut conferința de presă organizată de SCU și l-am auzit pe Colin,explicând unui ziarist că cei patru investitori au ceva bani puși deoparte ( câteva milioane) bani pe care îi vor folosi ,așa, fără niciun interes, fără nicio pretenție în activitățile clubului arădean. Oare Colin, un adevărat suporter , umblat prin toată lumea,  e conștient de ceea ce a afirmat? Adică am eu așa vreo 2-3 milioane și-i investesc fără nicio pretenție în salariile, contractele jucătorilor, staff-ului tehnic sau alte cheltuieli ?.

Ne punem întrebarea de ce doresc suporterii schimbarea cu orice preț a conducerii acum, când lucrurile merg bine?

Ajungem la vorba românului: De ce să fie bine când poate va fi rău?

Să nu ne distrugem jucăria! Haide UTA!

P.S.: S- a lansat deseori și informația cum că UTA are datorii mari ( în jurul a 2,5 mil. de euro). Da, este adevărată informația, dar cei care au lansat-o nu spun că datoria UTA-ei ) care în momentul de față a mai scăzut, a fost raportată la 31 decembrie , anul trecut. Și nici că, în afara clubului arădean, toate celelalte componente ale Ligii I au datorii.Opt cluburi datorii mult mai mari ca ale UTA-ei .

Ia uitați clasamentul prezentat de publicația https://www.fanatik.ro/colaps-financiar-in-liga-1-cluburile-au-ajuns-la-datorii-de-peste-118-000-000-de-euro-in-ultimul-an-date-oficiale-19965143

Datoriile echipelor din Liga 1
Sepsi Sfântu Gheorghe – 170.163.737 lei
CFR Cluj – 129.856.351 lei
U Craiova – 77.795.108 lei
Dinamo – 44.863.903 lei
FCSB – 31.966.823 lei
Rapid – 31.331.038 lei
Farul – 29.424.935 lei
FCU Craiova – 29.334.207 lei
UTA Arad – 10.393.705 lei
FC Botoşani – 9.278.923 lei
FC Voluntari – 9.022.174 lei
Chindia – 5.062.283 lei
CS Mioveni – 3.371.922 lei
FC Argeş – 1.247.101 lei
TOTAL – 583.112.213 lei

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite