Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Condamnați după ce au pretins că sunt polițiști și au „percheziționat” casa unei femei, lăsând-o fără bani

Trei timișoreni au fost condamnați la închisoare cu executare de Judecătoria Lipova, după ce au furat suma de 1.700 de lei din casa unei femei din județul Arad, pretinzând că sunt polițiști și prezentând o insignă „Special Police”.

Condamnați după ce au pretins că sunt polițiști și au „percheziționat” casa unei femei, lăsând-o fără bani
Comentează 1

Cei trei inși au făcut ravagii și în alte județe, prin aceeași modalitate, având „la activ” zece condamnări la alte instanțe precum Judecătoria Deta, Judecătoria Vânju Mare (Mehedinți) și Curtea de Apel Craiova. Ei sunt condamnați pentru uzurparea de calități oficiale și furt calificat. 

Judecătoria Lipova „condamnă pe inculpatul Tudor L., la o pedeapsă de: 1 an și 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale. Condamnă acelaşi inculpat la o pedeapsă de: 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.Contopește cele 10 pedepse aplicându-i inculpatului pedeapsa de:  2 ani închisoare la care se adaugă o treime din celelalte pedepse, respectiv 3 ani și 8 luni închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 5 ani și 8 luni închisoare, care va fi executată de inculpat în regim de detenție”.

Pentru D. Nicolae, pedeapsa este aceeași, trasă la indigo, de 5 ani și 8 luni de închisoare în detenție. 

Fratele său, D. Iosif, a primit cea mai grea pedeapsă. „Contopește pedepsele amintite, urmând ca pedeapsa rezultantă de 8 ani și 8 luni închisoare, să fie executată de inculpat în regim de detenție”.

De asemenea, instanța „admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă I.M., şi obligă inculpații să plătească părţii civile suma de 1700 lei, daune materiale și suma de 10.000 Euro, reprezentând daune morale”.

Decizia Judecătoriei Lipova este cu drept de apel. 


Scrie un comentariu

trimite