Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

S-a întors gerul. Minus 20 de grade în această dimineață

Un nou val de aer polar a lovit România în aceste zile. Temperaturile au coborât până la minus 20 de grade, deși ne apropiem de data de 1 martie.

S-a întors gerul. Minus 20 de grade în această dimineață
Comentează 0

Cel mai frig era, la ora 7 dimineața, la Rădăuți, în nordul țării, unde s-au atins minus 19 grade. Minus 16 grade erau la Joseni, iar la Bțlea Lac minus 10 grade.

În Capitală, s-au înregistrat minus 2 grade în această dimineață.

Astăzi vremea va fi în general închisă, iar precipitaţiile vor fi mai frecvente în jumătatea de sud-vest a ţării. În Maramureş, Crişana, Banat, Oltenia şi local în Muntenia precipitatiile vor fi predominant ninsori în zonele mai înalte de relief şi mixte în rest. În sudul Dobrogei va ploua, iar în cea mai mare parte a zonei montane va ninge.

În celelalte regiuni doar izolat vor fi ninsori slabe. În vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona deluroasă din vestul şi nord-vestul Olteniei ninsorile se vor menţine moderate cantitativ şi se va depune în continuare strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului, unde rafalele vor depăşi temporar 70...80 km/h, dar şi pe crestele din vestul Carpaţilor Meridionali, cu viteze în general de 65...75 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada.

O zi relativ rece în Oltenia, Muntenia şi Moldova, în timp ce în rest vor fi valori apropiate de mediile climatologice, astfel că maximele se vor încadra între -2 şi 6 grade.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite