Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

S-a deschis AFI Arad (Foto)

S-a deschis AFI Arad (Foto)
Comentează 0

. AFI Arad a fost inaugurat oficial pe 1 noiembrie, ora 18:00 în prezența oficialităților locale și a reprezentanților companiei. Arădenii au avut parte de o experiență de cumparaturi modernă, într-un centru comercial construit la cele mai înalte standarde, având acces la magazine cunoscute precum Carrefour, Media Galaxy, Starbucks, Carturești, Decathlon, Half Price, CCC, Freesnapf, DM, Smyk si multe alte branduri internationale.

Parcul de retail ocupă o suprafață construită de 30.600 de metri pătrați, pe un teren cu un perimetru total de 79.900 de metri pătrați. Suprafața brută închiriabilă (GLA) a proiectului este de 29.400 mp, pe un singur nivel, deservită de 950 de locuri de parcare supraterane.

În cadrul proiectului, McDonald’s a deschis încă din vara lui 2022 primul restaurant de tip Drive-Thru din oraș. Asemeni și primul magazin de bricolaj Leroy Merlin, care s-a deschis în iulie 2023 in Arad, pe o suprafață închiriabilă de 9.000 mp. Printre chiriașii care ajung pentru prima oară la Arad se mai numără hipermarketul Carrefour (cu o suprafață închiriabilă de 5.800 mp), Media Galaxy (3.000 mp), Decathlon (2.000 mp), Half Price, Starbucks, Burger King etc. Prin deschiderea acestui parc retail se estimeaza ca au fost create peste 2 000 de locuri de muncă.

„Îmi revine marea plăcere să anunț inaugurarea acestui proiect ambițios, care marchează o premieră atât pentru AFI Europe – fiind primul nostru parc de retail dezvoltat în România – dar și pentru comunitatea arădenilor, care se va bucura de întâlnirea cu brand-uri renumite, mult așteptate la ei în oraș. Am reușit să oferim un spatiu comercial conceput la cele mai înalte standarde, pentru ca arădenii să vină cu plăcere la cumpărături, alături de familie și prieteni. Ne-am bucurat totodată să contribuim la economia locală prin colaborarea cu un contractor din Arad – PAB, pentru cel mai bun rezultat”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe România și Republica Cehă.

Primarul Călin Bibarț, prezent și dânsul la deschidere, a avut un discurs cu mult mai poetic, poate și datorită faptului că soția dânsului face parte din staff-ul parcului de retail.:„AFI a crescut frumos. De la un teren viran care era o cicatrice pe obrazul Aradului, astăzi este cel mai frumos parc comercial din România și îi spunem bun venit la Arad! Ați venit în orașul și la oamenii care trebuie.

Aici, atunci când spunem da, este da, atunci când este o situație, o rezolvăm și nu explicăm cum nu se poate, aici de ani de zile arădenii, indiferent în ce limbă spun mamă și tată trăiesc într-o armonie desăvârșită, fiind un bun exemplu nu doar pentru România, ci și pentru toată Europa.

Aici, deși trăim vremuri dificile, din 2009: criză economică, pandemie, război în est, vremuri complicate în Orientul Mijlociu, Aradul a fost din punct de vedere economic printre primele trei, patru, sau cinci orașe capitală de județ din România. Și de aceea, mulțumesc AFI, și vă asigur că ați venit acolo unde trebuie, unde Aradul merită și AFI merită. De aceea, fiți bineveniți! La mulți ani, AFI! La mulți ani, Arad!”

Despre AFI EUROPE

AFI EUROPE face parte din AFI Properties, companie lider în domeniul dezvoltării, managementului și investițiilor imobiliare, care operează în Europa Centrală și de Est. În România, compania gestionează centrul comercial AFI COTROCENI, unul dintre cele mai mari și mai dominante centre comerciale din regiunea central și est europeană, AFI PLOIESTI, AFI BRASOV și AFI CITY. În sectorul de birouri, AFI Europe România deține un portofoliu de 7 parcuri de business de clasa A (AFI PARK 1-5, AFI TECH PARK, AFI PARK BRAȘOV, AFI LAKEVIEW, AFI PARK FLOREASCA, AFI VICTORIEI PLAZA, AFI PARK TIMIȘOARA). 

 

AFI Europe România este al doilea cel mai important proprietar de clădiri de birouri din țară, administrând proiecte de business în valoare totală de aproximativ 300.000 mp închiriabili și spații de retail de aproximativ 170.000 mp închiriabili. În 2020, compania a finalizat primul său proiect rezidențial pe piața locală – primul stadiu al AFI City Bucureștii Noi, care include 190 de apartamente, aducând la nivel local experiența de lungă durată câștigată pe piețele internaționale.

 

În 2021, AFI Europe România a achiziționat 2 terenuri în Pipera pentru dezvoltarea unei noi divizii de business, Residential to Rent, formată din 3 turnuri rezidențiale și un număr total de 370 de apartamente perfect adaptate nevoilor persoanelor care doresc să aibă mai multă flexibilitate, dar, în același timp, acces la o locuință modernă, cu toate serviciile de întreținere și facilitățile în imediata vecinătate. Prima faza a proiectului AFI HOME North este acum in curs de dezvoltare, urmand ca in Q1 2025 a fi livrate un numar de 164 apartamente dispuse in 2 cladiri.

 

În 2022, compania a inaugurat AFI Tech Park 2, a doua fază a parcului de business în trei stadii, situat pe bulevardul Progresului, precum și o galerie comercială, AFI CITY BUCUREȘTII NOI, aflată chiar lângă componenta rezidențială, la stația de metrou Laminorului. Planurile viitoare de dezvoltare ale companiei includ extinderi si noi dezvoltari de proiecte offices, rezidential de inchiriat si comercial in Bucuresti si in tara.

 

Galerie foto (99)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite