Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rușii au „atacat” baza de la Deveselu

Armata Rusă a simulat un atac asupra bazei militare Deveselu, din judeţul Olt. Ruşii au refăcut unitatea militară pe o scară de 1/1  din materiale uşoare deoarce astfel militarii „se pot perfecţiona în condiţii cât mai apropiate de cele reale”.

Rușii au „atacat” baza de la Deveselu
Comentează 0

La acest exerciţiu militar au participat un număr de 1.500 de soldaţi şi peste 300 de unităţi de tehnică militară printre care avioane ale Aviației Militare de Transport, elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre și nave mari de desant ale Flotei ruse din Marea Neagră.Pe teritoriul Republicii Crimeea a început executarea unui exercițiu tactic de amploare, cu participarea unui regiment de desant-asalt și un regiment de artilerie aparținând Diviziei 7 Desant-Asalt (Vânători de Munte), cu desantarea personalului și cu trageri de luptă, sub conducerea comandantului marii unități, colonel Andrei Suhovetsky, se arată în comunicatul de presă al departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării. Acţiunea ruşilor este una ofensivă şi are ca scop distrugerea bazei militare americane de la Deveselu. Scutul antirachetă de la Deveselu adaposteşte rachete interceptoare de tip SM-3 IIA.

Ruşii spun că la Deveselu se află rachete de atac

În repetate rânduri mai mulţi oficiali ruşi au declarat ca la baza Deveselu nu se află doar rachete interceptoare, ci şi rachete de atac. Inclusiv preşedintele rus, Vladimir Putin a susţinut acest lucru:Am spus în repetate rânduri - nu considerăm că acestea sunt sisteme defensive. Fac parte din potenţialul nuclear  strategic al SUA”, a declarat liderul de la Kremlin, lăsând să se înțeleagă că sisteme precum cel de la Deveselu ar putea fi utilizate pentru lansarea de rachete nucleare asupra Rusiei.  Acest exerciţiu are loc la câteva luni dupa gafa fostului ministru al Apărării din cabinetul Dăncilă, Mihai Fifor, care a declarat la o emisiune TV faptul că la Deveselu s-ar afla rachete balistice, alimentând astfel presupunerile ruşilor: „Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permaneţa militarilor americani pe teritoriul românesc? Cum ar putea vreodată Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale?”
C.F.
 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite