Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rusia a instalat o rachetă de croazieră ce încalcă un important tratat cu SUA

Moscova a instalat o rachetă de croazieră într-o aparentă încălcare a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a declarat un oficial de rang înalt din cadrul armatei pentru CNN.

Rusia a instalat o rachetă de croazieră ce încalcă un important tratat cu SUA
Comentează 0

Instalarea rachetei de croazieră cu lansare la sol pare să reprezinte o încălcare a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) din anul 1987, a declarat oficialul.

Informaţia a fost iniţial publicată de cotidianul The New York Times.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american a atras atenţia cu privire la încălcările tratatului de către Rusia.

"Federaţia Rusă încalcă în continuare obligaţiile prevăzute în Tratatul INF de a nu poseda, produce sau efectua zboruri de test pentru rachete de croazieră cu lansare la sol cu o rază de acţiune între 500 şi 5.500 de kilometri, sau să posede sau să producă lansatoare pentru astfel de rachete", a spus purtătorul de cuvânt Mark Toner..

"Ne-am exprimat foarte clar îngrijorările vizazi de această încălcare a tratatului de către Rusia, de riscul pe care îl reprezintă această manevră la adresa securităţii europene şi asiatice precum şi interesul nostru ca Rusia să repecte din nou tratatul", a adăugat Toner.

Administraţia Obma a încercat să determine Rusia să remedieze această încălcare a tratatului în timp ce racheta era încă în faza de test, în anul 2014. În schimb, Rusia a desfăşurat o întreagă unitate operaţională, scrie The New York Times.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite