Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rusalii de neuitat LA POALELE HIGHIȘULUI (FOTO)

Sub semnul unificator al RUSALIILOR - unde înțelepciunea Duhului Sfânt i-a resetat pe toți participanții la adunare, adunându-i în fruntrariile unei limbi înțelese deopotrivă de toată lumea - s-a așezat simbolic sărbătoarea LA POALELE HIGHEȘULUI, ajunsă în acest an la a doua ediție și desfășurată de către Primăria Târnova pe durata a patru zile pline de evenimente care de care mai interesante.

Rusalii de neuitat LA POALELE HIGHIȘULUI (FOTO)
Comentează 4

Startul sărbătorii s-a petrecut vineri, 25 mai, la orele amiezii, cu un concurs, ”Zâmbet de copil în zbor de fluturi”, între elevii  Școlii Gimnaziale Târnova și cei din Arăneag și a continuat cu prezentarea unuitraseu turistic pentru oaspeți la Muzeul satului din Dud.

Sâmbătă după amiază, la CASA VERDE a Centrului Cultural Județean Arad, au avut lansări de carte în cascadă: romanul ”Oameni și Granițe” - autor Mihai Cota, volumul de poezii ”Cine sunt eu” - autor Stelu Pop, încă un volum de poezii ”Raze de soare - prof. Onisim Botezatu și monografia ”Târnova, comuna de la poalele Highișului, prof. Marius Ariel Kramer.

Cum era și firesc deschiderea festivă a făcut-o primarul comunei, Florin Farcașiu, sufletul festivalului,  care a ținut să precizeze: ”Față de anul trecut există unele diferențe în sensul că ne-am dorit ca sărbătoarea să capete dimensiuni mai mari și ne dorim acest lucru de la an la an, așa că acum se desfășoară pe patru zile, de vineri și până luni. De aemenenea vrem să ne facem un bun obicei ca la fiecare ediție a sărbătorii să inaugurăm câte un obiectiv major pentru comuna noastră. Astfel, în acest an este rândul să inaugurăm o școală nouă în satul Agrișu Mare, Școala Gimnazială ”Romul Motorca”, fapt care se va întâmlpa luni la ora 12,30. Tot luni, la slujba de liturghie va participa Înalt Preasfinția sa dr. Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului”.

În continuare prezentatorul serii de sâmbătă, dezinvoltul Răzvan Botezatu de la Antena Stars, i-a poftit pe scenă pe oaspeții din orașul francez înfrățit, Choisy le Roi (Nadine Luc - viceprimar, Patrick Hervi - viceprimar și Laurent Zigelmeyer - consilier muncicipal) și pe invitata de onoare a festivalului, fermecătoarea primăriță a comunei Petriș, Irina Onescu.

Seara de sâmbătă a fost onorată și de prezența senatorului Neluțu Cristina și a deputatului Glad Varga, acesta din urmă mulțumind cu tact politic pentru invitație: ”Mă bucur să mă aflu din nou alături de dvs. la un eveniment cultural artistic atât de important, dar cel mai important pentru mine și vă mulțumesc pentru asta, e faptul că mi-ați oferit șansa de a înmâna o distincție unei personalități care a făcut ceva pentru comunitate. E important să fim implicați, pentru că numai așa vom putea dărui și altora. Și doar dăruind vom putea construi o comunitate de care să ne simțim mândri”.

Pe mai departe, până noaptea târziu, scena a aparținut muzicii ușoare, în toate variantele, vedetele și vârstele ei: Emilia Sermian, Melisa Țolea, Trupa ETNIC și s-a încheiat arzător cu Andreea Bănică și focuri de artificii.

Ziua de duminică a fost dedicată în întregime muzicii populare, cu un moment de respiro, când ”Doamnei modei românești, Eli Lăslean”, i-a fost conferit titlul de ”Cetățean de Onoare al comunei” și, ca treaba să fie OABLĂ, prezentator al zilei a fost însuși inconfundabilul MIȘU (Mihai Herțe) de la Hora TV, 

Una peste alta, strecurându-se cu dibăcie printre aversele de ploaie și rafalele de vânt, Florin Farcașiu, care se vede treaba că nu degeaba e primar non stop din 1990 și până astăzi, a reușit să facă și din această a doua ediție a sărbătorii LA POALELE HIGHIȘULUI o reușită.

 

Vasile de Zărand

 

 

Galerie foto (873)


Scrie un comentariu

trimite