Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Romsilva va reîmpăduri peste 340 hectare fond forestier afectate de calamități cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență

Romsilva va reîmpăduri peste 340 hectare fond forestier afectate de calamități cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență
Comentează 0

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va reîmpăduri 341,1 hectare afectate de calamități, precum doborâturi de vânt, atacuri de dăunători sau fenomenul de uscare, cu o investiție de 18.266.449 lei, fonduri europene accesate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Din acestea, 43,93 hectare sunt administrate de către Direcția Silvică Brăila, 55,71 hectare de către Direcția Silvică Argeș, prin trei ocoale silvice, alte 164,7 hectare de către Direcția Silvică Dolj și 76,76 hectare de către Direcția Silvică Bihor.

Pentru reîmpădurirea acestor suprafețe calamitate vor fi utilizați circa 1,5 milioane de puieți forestieri.

Menționăm că în acest an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 26 milioane de puieți forestieri și va regenera 12.087 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă. Din acestea, 8.102 hectare vor fi regenerate natural, iar alte 3.985 hectare vor fi regenerate artificial, prin lucrări de împăduriri.

De asemenea, în fondul forestier de stat se vor efectua lucrări de completări curente în plantații pe 2.381 hectare precum și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 726 de hectare.

Bugetul alocat în acest an pentru efectuarea tuturor lucrărilor de împăduriri, completări în plantații, refaceri a plantațiilor calamitate, de întrețineri ale plantațiilor și a suprafețelor regenerate natural este de circa 296 milioane de lei.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind utilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite