Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Românii își aleg parlamentarii: intrați AICI pentru a afla prezența la vot în timp real / UPDATE: Patricia Dinga: „Am votat pentru a oferi o şansă generaţiei schimbării”

A venit și ziua la finalul căruia se va stabili care va fi componența noului Parlament pentru următorii patru ani. Dacă cetățenii români din străinătate au putut vota încă de ieri, în țară urnele s-au deschis în această dimineață la ora 7 și urmează să se închidă la ora 21.


La fel ca și alegerile locale din septembrie, parlamentarele se desfășoară sub spectrul COVID-19, însă trebuie spus că autoritățile au stabilit o serie de măsuri pentru a reduce la maxim riscul de contaminare.


Intrați AICI pentru a afla prezența la vot în timp real.

Românii își aleg parlamentarii: intrați AICI pentru a afla prezența la vot în timp real / UPDATE: Patricia Dinga: „Am votat pentru a oferi o şansă generaţiei schimbării”
Comentează 0

Update 11 Patricia Dinga: „Am votat pentru a oferi o şansă generaţiei schimbării”

Patricia Dinga, cea mai tânără candidată propusă de PNL Arad, a votat pentru oportunităţi oferite tinerilor. „Reprezint o generaţie de tineri capabili, creativi, care doresc şanse de afirmare într-o societate capabilă să se dezvolte. Am votat pentru generaţia schimbării, am votat pentru o guvernare care ajută Aradul”, a declarat Patricia Dinga.


Update 10 Lazăr Faur: „Am votat pentru o țară unde copiii noștri să își găsească un rost la ei acasă”

Lazăr Faur, consilier municipal şi candidat PNL pentru Camera Deputaţilor  a votat la Arad, alături de fiul său. „Astăzi am votat pentru dezvoltarea României, pentru o țară unde copiii noștri să își găsească un rost la ei acasă! Am votat pentru un sistem medical reformat din temelii, care să pornească de la nevoile pacienţilor, pentru o guvernare care susţine proiectele administraţiei locale din Arad”, a spus Lazăr Faur la ieşirea din secţia de votare. 


Update 9 Sergiu Bîlcea: „Votaţi, e nevoie de fiecare, pentru a porni pe drumul corect”

Sergiu Bîlcea, preşedintele PNL Municipiul Arad şi candidat pentru Camera Deputaţilor a votat pentru dezvoltare. „Am votat pentru Arad, pentru România, pentru justiţie liberă şi dezvoltare. Vă îndemn să aveţi curajul şi responsabilitatea să ieşiţi la vot. E nevoie de fiecare, pentru a porni pe drumul corect. Suntem în Arad, oraşul care a deschis drumul spre unirea românilor, spre Europa, spre democraţie şi libertate. Haideţi să dăm din nou direcţia bună pentru România!”, a spus Sergiu Bîlcea după ce a votat.


Update 8 Irina Lazăr Onescu (PNL): „Acum e rândul tău, votează!”

Irina Lazăr Onescu, consilier judeţean PNL şi candidat pentru Senat a votat la Petriş. „Am pus ştampila cu dreapta şi am votat pentru dezvoltarea României. Acum e rândul tău, votează şi apoi predă ştafeta celor care nu au votat”, a îndemnat Irina Lazăr Onescu.


Update 7 Iustin Cionca: „Prin votul nostru putem să dăm o şansă copiilor noştri”

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a votat la Pecica, alături de soţia sa. „Dragi arădeni, astăzi este o zi istorică. Avem ocazia să trimitem în Parlament o altfel de generaţie, politicieni care să aibă grijă de interesul general, nu de interesul personal. Vă îndemn să mergeţi la vot, aşa cum am făcut-o şi eu. Prin votul nostru putem să dăm o şansă copiilor noştri, să dăm o şansă tuturor prin reformarea statului român”, a declarant Iustin Cionca la ieşirea din secţia de votare.

 


Update 6 Mihai Paşca: „Am votat pentru o guvernare fără abuzuri”

Consilierul municipal PNL Mihai Paşca, candidat pentru Senat, a îndemnat la vot cu gândul la o guvernare fără abuzuri. „Am votat cu gândul la Ordonanţa 13, la protestele din 10 august 2018. Am votat pentru o guvernare care nu comite abuzuri, care nu promovează impostori în funcţii publice. Am votat pentru investiţii şi pentru dezvoltare, îmi doresc să nu mai fim dezamăgiţi iar peste patru ani să fim mândri de ce am realizat”, a declarat Mihai Paşca după vot


Update 5 Ioan Cristina (PNL): „Acum decidem cine guvernează ţara, e un moment important”

Senatorul PNL Ioan Cristina a votat la Chişlaca, pentru o guvernare eficientă, responsabilă, europeană. „Am votat în localitatea natală, Chişlaca, cu încredere pentru singura guvernare care duce România în direcţia corectă. Vă îndemn pe toţi să ieşiţi la vot, alegeri vom mai avea doar pentru patru ani. Acum decidem cine guvernează ţara, e un moment important, nu îi lăsaţi pe alţii să decidă pentru voi. România merită acest efort, 10 minute din timpul nostru, din partea fiecărui arădean”, a spus Ioan Cristina la ieşirea din secţia de votare.


Update 4 Primarul Călin Bibarţ: „Vot pentru un guvern prietenos cu Aradul”

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a votat alături de soţia sa cu gândul la Arad şi la arădeni. „Votul meu de astăzi s-a dus spre parlamentarii care să dea un guvern corect şi prietenos cu Aradul. Fiecare vot trebuie să fie pentru Arad şi pentru arădeni. Vă îndemn să veniţi la vot, să profitaţi şi de vremea frumoasă şi să nu uitaţi să fiţi buni arădeni. Fiecare vot pentru Arad şi pentru arădeni”, a declarat primarul Călin Bibarţ.


Update 3 Răzvan Cadar: „Am votat pentru parteneri de nădejde în Parlament”

Răzvan Cadar, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad şi secretar general PNL, a votat împreună cu familia, pentru Arad şi pentru arădeni. „Am votat cu gândul la parteneri de nădejde pentru Consiliul Judeţean, pentru toţi primarii din Arad, pentru proiectele locale. Am votat pentru dezvoltare, investiţii în sănătate şi în educaţie. Îi rog pe arădeni să iasă la vot şi să le acorde şi de această dată încredere celor care au muncit şi până acum pentru dezvoltarea Aradului”, a spus Răzvan Cadar la ieşirea din secţia de votare.


Update 2 Glad Varga: „Am votat pentru dezvoltarea României”

Deputatul Glad Varga a votat la ora 10, împreună cu soția sa, Adeline, la secția amenajată în sediul ANAF situat pe strada Frații Neumann.

„Am votat ca de fiecare dată împreună cu soția mea la Secția de votare 75 pentru că bărbați curajoși au luptat la Revoluție ca să avem acest drept. Am votat pentru dezvoltarea României, pentru continuarea proiectelor, pentru continuarea investițiilor la nivelul județului Arad și la nivelul României și bineînțeles că toate acestea trebuie făcute în parteneriat cu președintele Consiliului Județean, cu primarul municipiului Arad, cu Guvernul României și cu președintele României”, a declarat deputatul Glad Varga.


Update 1 Gheorghe Falcă: „Așteptăm pe foarte mulți tineri lângă noi la vot, pe părinții și bunicii noștri”

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, a votat în această dimineață, la ora 9.30, la secția amenajată în incinta Liceului Adam Muller Guttenbrunn. „Am votat astăzi, împreună cu familia, pentru a da parteneri în Guvernul României și în Parlamentul României pentru primarul municipiului Arad, domnul Călin Bibarț, pentru președintele Consiliului Județean, domnul Iustin Cionca. Am votat pentru parteneri atât în Parlament, cât și în Guvern pentru președintele Iohannis, președinte care a reușit să aducă pentru România 80 de miliarde de euro, bani care să ne ajute în gestionarea acestei crize provocate de pandemie, pe care noi o estimăm ca finalitate în următoarele șase-opt luni de zile și evident să modernizăm în următorii ani sistemul de sănătate, sistemul educațional, infrastructura de drumuri și cale ferată și să avem grijă de tinerii noștri, cu locuri de muncă bine plătite și tot împreună, datorită acestei dezvoltări, să-i respectăm pe părinții și bunicii noștri. Așa cum anul acesta a fost o creștere de 14% a pensiei, în următorii patru ani să avem o creștere de 46%. Este o mare oportunitate pentru România, de a ne mișca foarte bine în acest an la nivel european și credem că acești patru ani vor fi decisivi pentru această mare etapă de dezvoltare. De aceea așteptăm pe foarte mulți tineri lângă noi la vot, pe părinții și bunicii noștri care cred în această Românie pe care au dezvoltat-o, iar noi trebuie să continuăm dezvoltarea ei, și credem că oportunitatea de a fi parteneri în Uniunea Europeană se va vedea puternic în următorii ani”, a declarat europarlamentarul Gheorghe Falcă la ieșirea din secție.


Forțele de ordine anunță că sunt la datorie. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

„Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, în perioada 5-6 decembrie a.c., 874 de efective, dintre care 528 poliţiști, 164 jandarmi, 102 reprezentanţi I.S.U., 64 de polițiști de frontieră și 16 de la alte structuri vor asigura paza şi protecţia a 437 de secţii de votare constituite pe raza judeţului Arad, în 375 locații.

Duminică, 6 decembrie a.c., 82 de poliţişti, 17 jandarmi şi 17 poliţişti locali vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

Astfel, 100 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 172 de lucrători M.A.I. au fost în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea au fost depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad va avea în responsabilitate 264 de secţii de votare, constituite în 260 de locaţii, unde vor fi prezenţi 264 de poliţişti.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad are în responsabilitate 82 secții de votare dispuse în 82 de locații, unde vor fi prezenți 82 de jandarmi, iar alte structuri ale M.A.I. vor avea în responsabilitate 8 secții de votare constituite în 6 locații. Alţi 77 de jandarmi sunt capacitaţi în rezerve de intervenţie.

102 pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile publice parlamentare.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție formate din 23 de ofiţeri şi 95 de subofiţeri ISU, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U. Arad au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

 

Galerie foto (74)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite