Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

România, printre cele șase țări care nu au relaxat încă măsurile de izolare. Franța, Belgia și Spania ar putea ieși din izolare pe 11 mai

Restricţiile au fost relaxate în majoritatea ţărilor europene. Condiţii mai stricte de distanţare socială se mai aplică doar în şase ţări, printre care se află și România, dar și Franţa, Belgia și Spania, informează Realitatea PLUS.

România, printre cele șase țări care nu au relaxat încă măsurile de izolare. Franța, Belgia și Spania ar putea ieși din izolare pe 11 mai
Comentează 0

Odată cu începerea ieșirii din izolare a mai multor ţări printre care India, Italia, Portugalia, Grecia, Tunisia, Malaezia sau Liban, lista celor în care este încă interzis pe tot teritoriul ieșirea din case fără motive justificate a fost redusă la şase ţări. Este vorba despre România, Maroc, Marea Britanie, care ar putea relaxa restricţiile începând de joia viitoare, dar și FranţaBelgia şi Spania.

Ultimele trei țări îşi vor începe iesirea din izolare începând cu 11 mai, după ce au fost printre primele care au aplicat această măsură la jumătatea lunii martie.

Ieșirea din izolare a început deja în alte ţări europene, în special în Germania, unde se redeschid muzeele şi lăcaşurile de cult, precum şi şcolile din anumite landuri.

Restaurantele s-au redeschis deja în Elveția.

În restul lumii, izolarea strictă se mai aplică doar în Filipine şi Argentina, și asta numai în anumite regiuni.

În Statele Unite, unde nouă din zece state federale au luat măsuri stricte de izolare, 35 dintre ele au început să relaxeze măsurile, iar în Texas chiar s-au redeschis restaurantele.

Izolarea a afectat 4 miliarde de persoane în perioada de vârf a crizei, lrespectiv a sfârşitul lunii martie, din 130 de ţări, inclusiv cele în care a fost doar civică, adică bazată pe măsuri voluntare de distanţare socială. Un exemplu în acest sens îl reprezintă Germania, Elveţia, Canada, Turcia, Japonia, Coreea de Sud sau Taiwan, unde măsurile au fost asociate cu închiderea locurilor publice. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite