Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

România, pe locul al IV-lea din UE la banii primiți ca ajutor pentru combaterea consecințelor pandemiei

Din planul de ajutor economic de 37 de miliarde de euro propus de către Comisia Europeană și intitulat Inițiativa de investiții (Coronavirus Response Investment Initiative), cele 3,1 miliarde de euro de care urmează să beneficieze România reprezintă a patra cea mai mare alocare națională pentru un stat membru în lupta împotriva consecințelor socio-economice asociate pandemiei cu noul coronavirus, scrie caleaeuropeană.ro.

România, pe locul al IV-lea din UE la banii primiți ca ajutor pentru combaterea consecințelor pandemiei
Comentează 0

Conform unui tabel al Comisiei Europene consultat de CaleaEuropeană.ro, României îi sunt alocate 3,079 de miliarde de euro. Dintre acestea, 491 de milioane de euro reprezintă sume eliberate ca lichidități, iar 2,588 miliarde de euro corespund bugetului Uniunii Europene, mai susține sursa citată.

Singurele țări care devansează România în ce privește finanțarea alocată acestei inițiative sunt Polonia (7,435 miliarde de euro), Ungaria (5,6 miliarde de euro) și Spania (4,145 miliarde de euro).

În schimb, România va primi mai mulți bani decât Italia, Franța sau Germania în cadrul acestei inițiative.

Intrați aici pentru detalii: https://www.caleaeuropeana.ro/din-planul-economic-de-37-de-miliarde-de-euro-al-ue-romania-va-primi-a-patra-cea-mai-mare-suma-dupa-polonia-ungaria-si-spania-dar-inaintea-italiei-frantei-sau-germaniei/?fbclid=IwAR0iFs95zNY60vX9eOhgUzdCbFm5tap8ANSJ5DdlZOPVu-J1PfSuvIKxSDU


Scrie un comentariu

trimite