Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

România la 165 de ani de la Unirea Principatelor

România la 165 de ani de la Unirea Principatelor
Comentează 0

Festivitățile dedicate Unirii Principatelor Moldova și Țara Românească în ziua de 24 ianuarie 1859 au început pe platoul din fața Primăriei Aradului miercuri, 24 Ianuarie 2024, cu intonarea Imnului Național al României și au continuat cu o rugăciune de binecuvântare, oficiată de arhiepiscopul Aradului, Înaltpreasfinţitul părinte dr. Timotei Seviciu, secondat de mai mulți preoți. Au urmat apoi alocuțiuni cu privire la însemnătatea Zilei Principatelor Române.

Festivitățile s-au desfășurat în prezența reprezentanților Primăriei municipiului, a celor din Consiliul Județean Arad, a subprefectului județului, a unor membri ai partidelor politice arădene, a unui detașament de pompieri de la ISU Arad și a unui pluton al Batalionul 191 Infanterie Colonel Radu Golescu, cantonat în Cetatea Aradului.

Iată un fragment semnificativ, rostit de Doru Sinaci, Subprefectul Județului Arad:

”24 Ianuarie 1859 a fost doar începutul unui drum lung. Viziunea liderilor de atunci nu s-a rezumat doar la Unire. A urmat un val de reforme, care au schimbat complet societatea românească și au avut ca principal scop reducerea inechităților sociale și îmbunătățirea condițiilor de trai. Românii au demonstrat întregii lumi că uniți își pot croi singuri soarta. Astăzi, la 165 de ani de atunci, România a intrat într-o nouă etapă a modernizării sale. O etapă care îi va permite să se dezvolte și mai mult, să crească la adevăratul ei potențial”.

În încheiere cei prezenți s-au prins într-o semnificativă Horă a Unirii!

Galerie foto (62)

Articole asemanatoare