Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

România are o propunere pentru Oscar

România are o propunere pentru Oscar
Comentează 0

Lungmetrajul "Aferim!", de Radu Jude, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza" a premiilor Oscar 2016.

Anul acesta, 14 pelicule au fost considerate eligibile pentru a deveni propunerea României pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film străin" a premiilor Oscar 2016, au declarat pentru MEDIAFAX, pe 28 iulie, reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

În afară de "Aferim!", în această cursă au intrat "Cel ales", de Cristian Comeagă, "Quod Erat demonstrandum", de Andrei Gruzsniczki, "Poarta albă", de Nicolae Mărgineanu, "Ana", de Alexa Visarion, "De ce eu?", de Tudor Giurgiu, "Live", de Vlad Păunescu, "Comoara", de Corneliu Porumboiu, "Carmen", de Doru Niţescu, "Doar cu buletinul la Paris", de Şerban Marinescu, "Terapie pentru crimă", de Cristian Vasilescu, "Cuscrii", de Radu Potcoavă, "Alt Love Building", de Iulia Rugină, şi "Fata cu ochii verzi", de Mihai Mihăiescu.

Reprezentanţii CNC au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că juriul care a desemnat propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2016 a fost prezidat de Dana Duma şi format din criticii de film Cristina Corciovescu, Magda Mihăilescu, Eugenia Vodă, Irina Margareta Nistor, Ileana Bîrsan, Mihai Fulger şi Iulia Blaga.

Filmul "Aferim!" a fost ales să reprezinte România la premiile Oscar 2016 cu majoritatea voturilor membrilor juriului.
"Aferim!" - pentru care Radu Jude a primit trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin 2015 - este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma). Din distribuţie mai fac parte Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc şi Alexandru Bindea.
Citește mai mult pe MEDIAFAX
 


Scrie un comentariu

trimite