Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

România are Guvern cu puteri depline: Cabinetul condus de generalul Ciucă a fost învestit în Parlament / UPDATE: Miniştrii au depus jurământul la Cotroceni

După aproape două luni de interimat, România are Guvern cu puteri depline. Cabinetul condus de generalul în rezervă Nicolae Ciucă a fost învestit astăzi în Parlament cu 318 voturi pentru, scrie digi24.ro. Noul Executiv a fost susţinut de PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale, care au în total 321 de senatori şi deputaţi, ceea ce i-a asigurat o majoritate confortabilă pentru a trece de votul Parlamentului.

România are Guvern cu puteri depline: Cabinetul condus de generalul Ciucă a fost învestit în Parlament / UPDATE: Miniştrii au depus jurământul la Cotroceni
Comentează 0

Update 1 Miniştrii au depus jurământul la Cotroceni

Miniștrii Guvernului Ciucă au depus jurământul la Palatul Cotroceni, informează digi24.ro. Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis a spus cu acest prrilej că astfel doar criza politică s-a încheiat, nu şi celelalte crize. Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest guvern. Dar nu numai probleme ne așteaptă și vă așteaptă. Sunt multe oportunități. Planul Național de Redresare și Reziliență se cere implementat, sunt foarte mulți bani aici care trebuie investiți în beneficiul românilor.Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pentru a crește pensiile. Toată lumea se așteaptă la investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități, este nevoie de un guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest guvern. Nu a fost simplu. Cred că nu își imaginează nimeni că a fost simplu ca, într-o coaliție, să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici, pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi.

Domnule prim-ministru, onorați membri ai guvernului, așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele pe care le-ați enunțat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize. Lumea s-a săturat de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livrați!”a spus şeful statului.

Intraţi AICI pentru detalii.


Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a început la ora 10.00. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a prezentat programul de guvernare şi lista Guvernului.
„Noi cei care suntem azi în fața dumneavoastră am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit acele lucruri care ne unesc. Am înțeles că mai presus de orice orgoliu și orice adversitate politică, se află interesul românilor. Suntem determinați să punem capăt situației tensionate pe care o parcurgem.

Prin programul de guvernare arătăm că punem pe primul loc interesul românilor. Vom căuta cele mai bune soluții la criza determinată de prețurile energiei.

Pentru mulți români există temeri cum vor trece iarna. Obiectivul nostru este să trecem iarna cât mai bine. Vom păstra cota unică de impozitare și suntem împotriva creșterii taxelor și impozitelor. Vom încuraja capitalul autohton. Un domeniu prioritar pentru mine este Educația. Este necesar să asigurăm independența Justiției. Ne propunem ca politica externă a României să fie predictibilă. Țara noastră va continua să susțină eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova”, a spus noul premier, potrivit digi24.ro.

Care este componenţa noului Cabinet

În cele ce urmează vă prezentăm componenţa noului Guvern:

prim-ministru: Nicolae Ciucă;

vicepremier: Kelemen Hunor;

vicepremier: Sorin Grindeanu;

Miniștrii PNL

Ministerul Justiției - Cătălin Predoiu;

Ministerul Fondurilor Europene - Dan Vîlceanu;

Ministerul Energiei - Virgil Popescu;

Ministerul de Interne - Lucian Bode;

Ministerul de Externe - Bogdan Aurescu;

Ministerul Educației - Sorin Cîmpeanu;

Ministerul Digitalizării - Florin Roman;

Ministerul IMM-urilor și Turismului - Constantin Cadariu;

Miniștrii PSD

Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu;

Ministerul Apărării: Vasile Dîncu;

Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu;

Ministerul Muncii: Marius Budăi;

Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea;

Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu;

Ministerul Economiei: Florin Spătaru;

Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila;

Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu;

Miniștrii UDMR

Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila;

Ministerul Mediului: Tanczos Barna;

Ministerul Sportului: Eduard Novak.

Sursa foto: digi24.ro

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite