Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

REZULTATE OFICIALE ALEGERI PARLAMENTARE 2020: PSD învinge PNL, PMP-pe muchie de cuţit

A mai rămas putin până aflăm rezultatele finale oficiale. Autoritățile mai au de numărat doar câteva mii de voturi. In timp ce pentru PSD este clar ca a câștigat detașat alegerile, PMP stă cu ochii pe ultimele sutimi.

REZULTATE OFICIALE ALEGERI PARLAMENTARE 2020: PSD învinge PNL, PMP-pe muchie de cuţit
Comentează 0

REZULTATE OFICIALE ALEGERI PARLAMENTARE. PSD a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică, urmat de PNL, USR – PLUS, AUR  şi  UDMR . PMP încă are emoţii pentru cele câteva sute de voturi care decid dacă partidul lui Traian Băsescu va intra sau nu în Parlament.

Senat:

PSD – 30,13%
PNL – 25,58%
USR PLUS – 15,24%
AUR – 8,77%
UDMR – 6,13%
PMP- 4,81%
PRO ROMÂNIA – 4,22%

Camera Deputaților:

PSD – 29,69%
PNL – 25,18%
USR PLUS – 14,75%
AUR – 8,69%
UDMR – 5,98%
PMP- 4,68%
PRO ROMÂNIA – 4,17%

Sursa: Romania TvBEC

Conducerea liberală se reuneşte marţi dimineaţă în şedinţă pentru a discuta strategia de negociere pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi implicit a noului Guvern, ca urmare a alegerilor parlamentare din 6 decembrie. După-amiază, liderii liberali urmează să discute cu preşedintele Klaus Iohannis.

Şedinţa conducerii PNL este programată la ora 10:00 şi are loc în contextul în care liderul partidului, Ludovic Orban, a demsionat de la conducerea Executivului, anunţându-şi ca obiective construirea unei majorităţi parlamentare care să nu cuprindă PSD şi implicarea sa în negocierile pentru formarea unui Guvern. De asemenea, preşedintele Iohannis şi-a anunţat intenţi ca în câteva zile să convoace consultări la Cotroceni pentru formarea Guvernului.

Marţi după-amiază, membrii conducerii PNL se întâlnesc cu preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a subliniat luni seară, în prima sa reacţie după alegerile parlamentare, că rezultatele alegerilor arată că nu există un câştigător clar ar acestor alegeri, iar dacă ne uităm pe rezultatele provizorii momentan vedem că PNL în 2016 obţinuse 20%, acum a obţinut 25%, deci o creştere clară. USR între timp, împreună cu PLUS a obţinut în 2016 8%, între timp au 15%, evident o creştere, iar PSD, care obţinuse 45%, a scăzut dramatic la 29%.

”Este deci clar, dacă adunăm aceste rezultate, că partidele de centru dreapta împreună au obţinut peste 50% din voturile valabil exprimate. Pot să vă spun că acesta a fost obiectivul meu şi din acest motiv a trebuie să mă exprim un pic mai des în public în ultimele săptămâni. În acest fel PSD-ul poate în fine, după un ciclu întreg de alegeri, PSD-ul poate să rămână în afara deciziei politice”, a declarat Iohannis.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite