Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Revoltător! Cum a fost umilită o femeie de sistemul medical din România

Încă un exemplu revoltător din lumea medicală. O femeie, care aşteaptă de 14 ani un transplant de rinichi, a fost invitată la Congresul Transplanturilor din Cluj, pentru a povesti cum este viaţa cu... noul rinichi, pe care încă nu l-a primit.

Revoltător! Cum a fost umilită o femeie de sistemul medical din România
Comentează 1

Gabriela are 45 de ani şi este din comuna vasluiană Suletea. Femeia face dializã de 16 ani. Din 2002 este înscrisă pe lista naţională de transplant, dar niciodată nu i-a venit rândul, iar în 2014 a primit, culmea ridicolului, o invitaţie la Congresul Transplanturilor. A fost chemată să vorbească despre cum se simte cu noul rinichi. Femeia a fost stupefiată, mai ales că ea nu făcuse transplant.

Şirul de nemulţumiri nu se opreşte aici. Femeia povesteşte că a avut posibilitatea să primească în 2003 un rinichi de la cumnată, însă i s-ar fi pus piedici chiar de către un medic de la Cluj-Napoca.

"Rezultataul a zis că sunt compatibila cu ea. La ceva timp ne-au chemat la operaţie pentru transplant. Vine doamna doctor şi îmi propune ca cumnata mea să dea rinichiul la altcineva. Cu mine a zis că nu e compatibil foarte bine. Eu am zis nu. A zis că are ea un client căruia să-i pună rinichiul cumnatei mele şi eu vin acasă şi rămân în evidenţa lor", spune femeia.

Medicul i-a spus că are nişte probleme de sănătate, să ia un tratament, apoi să o sune pentru transplant. Însă surpriză...

"Am luat medicamente trei săptămâni după care m-am infectat, am făcut zona zoster şi am fost la un medic la Bucureşti, la Fundeni, că acolo se fac transplanturi, a spus că de ce am luat acele mediacamente, că nu se dau înainte de transplant. Am stopat acele medicamente şi mi-a zis că dacă le luam pe toate aveam şansa să mor. Am sunat-o pe doamna doctor că aşa a rămas, doamna doctor nu a răspuns la telefon", mai spune femeia.

În 2014, femeia a fost din nou la Cluj să facă analize şi a plecat la fel de dezamăgită.

"Nu mi-au făcut analize la Cluj. Mi-a dat scris să fac tot aici analize şi să le trimit prin fax. Am venit acasă, am făcut analize contra cost. Am făcut, le-am trimis la Cluj şi a rămas aşa, nimic, totul mort", povesteşte femeia.

Reprezentanţii Institutului de Transplant din Cluj-Napoca nu au putut fi contactaţi pentru a da un punct de vedere.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite