Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Revolta magistraților: procurorii arădeni se opun modificărilor aduse legilor Justiției

Modificarile legilor Justiției pregătite de ministrul Tudorel Toader și coaliția PSD-ALDE nu sunt văzute cu ochi buni de mulți dintre magistrați. Astăzi, procurorii care își desfășoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au decis să își însușească criticile aduse de CSM și punctul de vedere formulat de Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Revolta magistraților: procurorii arădeni se opun modificărilor aduse legilor Justiției
Comentează 1

„La data de 26 februarie 2019, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a decis, cu unanimitatea celor prezenţi, însuşirea în integralitate şi susţinerea considerentelor Hotărârii nr. 95/20.02.2019 a Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori, întrucât modificările intempestive aduse legilor justiţiei prin ordonanţă de urgenţă, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii şi a corpului de magistraţi, au un impact major asupra capacităţii Ministerului Public, în ansamblul său, de a-şi aduce la îndeplinire îndatoririle constituţionale. Totodată, a mai hotărât însuşirea în integralitate şi susţinerea punctului de vedere formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în data de 19.02.2019 cu privire la modificările aduse legilor justiției prin OUG 7/2019”, se arată într-un comunicat de presă.

Reacția magistraților din țară care se opun ideilor susținute de ministrul Tudorel este încă o dovadă a faptului că în România se iau în continuare decizii foarte importante fără să se țină cont de părerea celor direct implicați, iar dacă în cazul de față s-a ținut cont, s-a ținut cont doar de părerea infractorilor și a avocaților lor.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite