Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Revocarea lui Kovesi, respinsă de CSM. Aviz negativ pentru Tudorel Toader

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat, marţi, aviz negativ propunerii ministrului Justiţiei privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA.

Revocarea lui Kovesi, respinsă de CSM. Aviz negativ pentru Tudorel Toader
Comentează 0

Anunţul a venit la finalul şedinţei de două ore şi jumătate, la care au fost prezenţi atât ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cât şi procurorul general al Românei, Augustin Lazăr. Potrivit Realitatea TV, singurul vot în favoarea raportului a fost chiar al lui Tudorel Toader. Avizul CSM este consultativ, decizia finală aparţine preşedintele Klaus Iohannis.

La şedinţa de două ore şi jumătate a CSM, şefa DNA a demontat, punct cu punct, raportul prin care ministrul Justiţiei a declanşat procedura de revocare. După ce Kovesi şi-a încheiat "pledoaria", răspunzând celor 20 de "capete de acuzare", Toader i-a replicat: "Discursul dvs. poate fi seducător în faţa celor care nu-l pricep... Categoric nu mă convingeţi!" 

UPDATE, ora 16:20: Ministrul Tudorel Toader continuă confruntarea cu Kovesi

"Indiferent de ce va decide CSM, sunt convins că dezbarea va continua şi trebuie să continue", a spus Toader.

Citește și Revocare Kovesi. Marea confruntare - Şefa DNA îi răspunde lui Toader

Kovesi: ”Într-o justiție sănătoasă există și achitări, nu suntem într-o dictatură. Categoric spun, media achitărilor la DNA este sub nivelul mediei europene. În cazul OUG 13, DNA nu a anchetat oportunitatea, ci a anchetat fapte de corupție, la fel și în cazul Belina. 

Raportul a fost finalizat în cursul zilei de ieri. Astăzi am semnat adresele de invitație și am trimis raportul Procurorului General, care l-a trimis către dumneavoastră. Acest raport, conform legii, se trimite Procurorului General, care urmează să îl trimită spre dumneavoastră. Raportul de activitate public se prezintă până în ultima zi a lunii februarie, iar documentul se trimite procurorului general, care îl trimite ministrului Justiției”.

Sursa


Scrie un comentariu

trimite