Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reversul medaliei în India: izolarea aduce un aer mai curat în marile metropole

India, una dintre cele mai expuse țări în fața pandemiei de coronavirus, găsește efecte pozitive generate de izolarea de trei săpămâni. Pe lângă diminuarea răspândirii COVID-19, țara cu o populație de 1.3 miliarde de locuitori are parte în aceste zile și de un aer mai curat.

Reversul medaliei în India: izolarea aduce un aer mai curat în marile metropole
Comentează 0

Poluarea este o mare problemă a Indiei, această țară deținând un record negativ în ceea ce privește orașele afectate de noxe. 21 dintre cele mai poluate 30 de orașe ale planetei sunt din India.

Odată cu carantinarea, s-a observat deja o scădere a concentrației particulelor în suspensie PM 2.5 (praf foarte fin amestecat cu diverse substanțe, cu un diametru de sub 2,5 microni, extrem de nociv pentru sănătatea umană), cât și a concentrației dioxidului de azot din aer. Acesta din urmă este eliberat în atmosferă în principal de mașini și de fabrici.

Scăderea nivelului poluării, cu adevărat remarcabil

Dacă luăm doar exemplul capitalei New Delhi, date guvernamentale prezintă scăderi medii de concentrație ale PM 2.5 de până la 71%, asta doar în ultima săptămână. Nivelul la care s-a ajuns pe 27 martie, 25 micrograme/metru cub, este foarte aproape de valoarea maximă admisă de orice măsurători. Aceeași scădere s-a înregistrat și în cazul dioxidului de azot. Reduceri semnificative ale poluării s-au mai înregistrat și în alte orașe mari, precum Mumbai, Chennai, Kolkata sau Balgalore, notează CNN.

De la începutul epidemiei, India a raportat aproape 1.400 de îmbolnăviri cu noul coronavirus și 35 de decese.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite